{{ message.message }}
{{ button.text }}

Samen slapen met je baby raar??

In één van mijn blogs werd duidelijk dat mijn 3 maanden oude baby bij ons op de kamer slaapt.

Afbeelding blog 'Samen slapen met je baby raar??' Achtergrond blur afbeelding

Ik had veel verwacht, als het gaat om commentaar op mijn blog. Ik zag ook veel waar ik best dubbel om heb gelegen. Maar dat er over het feit dat mijn baby bij ons op de kamer slaapt gezeurd zou worden, nee noem me naïef maar dat had ik niet verwacht. En gezeurd is echt heel vriendelijk uitgedrukt want wat een stel #@$@@  kunnen sommige moeders zijn.

Wat was het... Co-sleepers zijn voor luie moeders, het is gezonder je baby op zijn eigen kamer, en weet ik veel wat meer. 

Het mooiste vond ik nog wel dat moeders dat doen om zelf beter te voelen. Ja want stel je voor zeg dat je naar je gevoel luistert. Nee lekker uitschakelen en laat je baby maar janken op zijn eigen kamer, wordt die hard van..

Of ik kan helemaal niet slapen met de baby naast me, word van elk geluidje wakker. Goh zou dat een ingebouwde instinctieve reden kunnen zijn? Nee vast niet.

Laat ze maar zo snel mogelijk zelfstandig slapen, baby eruit gewerkt, tijd voor zelfstandigheid, wie weet kunnen ze met 4 jaar op zichzelf. Mooi heb jij je rust terug.

Want laten we eerlijk zijn, tijd voor jezelf is belangrijk, dat kan niet een half jaartje uitgesteld worden.

"Maar ik laat mijn kind niet huilen, dan ga ik er naartoe" Heey super zeg, best dat jij de halve nacht rond wil huppelen met je kind, beter dan die luie moeder die haar kind bij zich pakt, troost en hem weer weg legt zonder zelf uit bed te moeten.. 

"Ik moest er zelf van huilen, maar ik wil hem niet verwennen, dus heb ik hem laten huilen, na drie dagen was het over" 

Ja wederom lekker negeren die moeder gevoelens, zijn hormonen die je dwars zitten nergens goed voor. 

En het mag dan zo zijn dat mijn baby me niet verteld heeft dat hij me nodig heeft, of dat hij bij mij moet slapen. Nee dat heeft hij inderdaad niet gezegd, net zo goed als dat ze niet zeggen, ik hoor op dat eigen kamertje hoor. 

Waarom heeft een huis anders meerdere kamers? Euhmmm omdat wij dat zo bepaald hebben misschien, denk niet dat holbewoners aparte kamers hadden maar goed. 

Weet je wat nog het mooiste is, als jij bepaalt je baby op zijn eigen kamer te leggen, zou ik de laatste zijn die zegt, dat doe je toch niet. Ik vind het prima, en als je kindje lekker slaapt dan zeg ik wat fijn voor je. 

Ik geloof ook niet dat kinderen trauma's oplopen omdat ze op hun eigen kamer liggen. 

Maar als je als moeder een ander zo moet aanvallen geloof ik; dat ze zullen leren anderen niet te respecteren en niet open staan voor andere meningen. Niet de mede mens in hun waarde laten, want ze krijgen duidelijk het slechte voorbeeld...

Slaap lekker 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je