Snap
  • Mama

Samen slapen met je baby raar??

In één van mijn blogs werd duidelijk dat mijn 3 maanden oude baby bij ons op de kamer slaapt.

Ik had veel verwacht, als het gaat om commentaar op mijn blog. Ik zag ook veel waar ik best dubbel om heb gelegen. Maar dat er over het feit dat mijn baby bij ons op de kamer slaapt gezeurd zou worden, nee noem me naïef maar dat had ik niet verwacht. En gezeurd is echt heel vriendelijk uitgedrukt want wat een stel #@$@@  kunnen sommige moeders zijn.

Wat was het... Co-sleepers zijn voor luie moeders, het is gezonder je baby op zijn eigen kamer, en weet ik veel wat meer. 

Het mooiste vond ik nog wel dat moeders dat doen om zelf beter te voelen. Ja want stel je voor zeg dat je naar je gevoel luistert. Nee lekker uitschakelen en laat je baby maar janken op zijn eigen kamer, wordt die hard van..

Of ik kan helemaal niet slapen met de baby naast me, word van elk geluidje wakker. Goh zou dat een ingebouwde instinctieve reden kunnen zijn? Nee vast niet.

Laat ze maar zo snel mogelijk zelfstandig slapen, baby eruit gewerkt, tijd voor zelfstandigheid, wie weet kunnen ze met 4 jaar op zichzelf. Mooi heb jij je rust terug.

Want laten we eerlijk zijn, tijd voor jezelf is belangrijk, dat kan niet een half jaartje uitgesteld worden.

"Maar ik laat mijn kind niet huilen, dan ga ik er naartoe" Heey super zeg, best dat jij de halve nacht rond wil huppelen met je kind, beter dan die luie moeder die haar kind bij zich pakt, troost en hem weer weg legt zonder zelf uit bed te moeten.. 

"Ik moest er zelf van huilen, maar ik wil hem niet verwennen, dus heb ik hem laten huilen, na drie dagen was het over" 

Ja wederom lekker negeren die moeder gevoelens, zijn hormonen die je dwars zitten nergens goed voor. 

En het mag dan zo zijn dat mijn baby me niet verteld heeft dat hij me nodig heeft, of dat hij bij mij moet slapen. Nee dat heeft hij inderdaad niet gezegd, net zo goed als dat ze niet zeggen, ik hoor op dat eigen kamertje hoor. 

Waarom heeft een huis anders meerdere kamers? Euhmmm omdat wij dat zo bepaald hebben misschien, denk niet dat holbewoners aparte kamers hadden maar goed. 

Weet je wat nog het mooiste is, als jij bepaalt je baby op zijn eigen kamer te leggen, zou ik de laatste zijn die zegt, dat doe je toch niet. Ik vind het prima, en als je kindje lekker slaapt dan zeg ik wat fijn voor je. 

Ik geloof ook niet dat kinderen trauma's oplopen omdat ze op hun eigen kamer liggen. 

Maar als je als moeder een ander zo moet aanvallen geloof ik; dat ze zullen leren anderen niet te respecteren en niet open staan voor andere meningen. Niet de mede mens in hun waarde laten, want ze krijgen duidelijk het slechte voorbeeld...

Slaap lekker 

6 jaar geleden

Geweldig artikel

6 jaar geleden

Reflex moest natuurlijk reflux zijn.

6 jaar geleden

Jammer hoor dat moeders elkaar toch zo vaak afvallen. We zouden elkaar juist moeten steunen want we hebben allemaal iets gemeen we zijn moeders. Heb je andere blog niet gelezen maar ik zou zeker de negatieve reacties naast je neerleggen. Ikzelf ben zo dat als ik niets positiefs te melden heb ik niks zeg. Tenzij echt om heel erge dingen gaat. Maar die van mij hebben lang bij ons op de kamer geslapen en vooral de eerste ook vaak bij ons in bed. Achteraf gezien maar goed ook want hij huilde dus niet voor niks elke nacht. Maar na 8 weken van vreselijke nachten en zeker 3 keer weggestuurd worden van huisartsenpost. Bleek dat hij toch erge reflex had en na het 4de bezoek en medicijnen kreeg sliep hij eindelijk een x de nacht door. Dus voor alle moeders. Vertrouw je eigen instinct en doe wat goed voor jou voelt. En probeer een andere moeder niet af te vallen maar vooral te motiveren. En trek je vooral niks aan van beterweters

6 jaar geleden

lekker genieten samen nu het nog kan, het komt vast wel weer dat hij oud genoeg is en niet eens meer bij je wil liggen. Ik heb idd ook het eerste jaar naar de moeders geluisterd die het allemaal beter weten! Ik heb daardoor mijn zoon laten huilen tot 1 jaar oud. Hij werd steeds wakker dus wij weer uren in slaap wiegen enzo. Zelf werden wij er doodmoe van, ik moet de volgende dag ook na mijn werk! Na 1 jaar en na alles geprobeerd te hebben, een groot bed, lampjes, verhaaltjes enzo , enzo. besloten om hem gewoon in ons bed te laten slapen! EN dat helpt, hij slaapt ( voor zijn gevoel veilig bij mama in bed ) mama kan gerust even na beneden of eigen dingen doen, en lekker naast mijn kind kruipen wanneer ik dat wil, lekker doorslapen met zijn 2. Papa slaap meestal op de bank of in een ander kamer van de kleine! Inmiddels is hij al 3 en nog doen wij het zo , als mijn betweterige "vriendin "erna vraag , zeg ik gewoon dat hij in zijn eigen kamer slaapt nadat ik hem in slaap heb gekregen. punt! In het land waar mijn ouders vandaan komen is het heel normaal dat je kind bij je ligt, je relatie gaat echt niet kapot omdat je niet dag en nacht elkaars handje vast kunt houden, sex kun je altijd als de kleine in jullie bed slaapt elders doen! Doe gewoon wat makkelijk voor jou is en wat goed voelt voor je kind.