{{ message.message }}
{{ button.text }}

Samen met je kind een gratis oogtest doen!

Heel handig online!

Afbeelding blog 'Samen met je kind een gratis oogtest doen!' Achtergrond blur afbeelding

Met een dochter die tegen alles aanloopt, vaak hoofdpijn heeft en veel te veel op haar telefoon zit was het handig om haar ogen weer eens te laten testen. En als we dan toch bezig zijn… Heb ik hem zelf ook maar meteen gedaan ;)

De gratis online oogtest van Pearle

Hoe handig wil je het hebben?!Bij Pearle kun je gratis online een oogtest doen.  Je hoeft helemaal nergens heen en kunt toch even kijken of het wel goed gaat met de ogen. Nou is Keira begin dit jaar bij de oogarts geweest omdat zij vaak zo hoofdpijn heeft en ontzettend droge ogen. Hier kwam uit dat zij haar plus bril beter niet meer kon gebruiken.

Nu, bijna 6 maanden later zijn die klachten er nog steeds. We hebben op aanraden van de huisarts hooikoorts tabletten geprobeerd en druppels. Zelfs (HORROR) haar telefoon minder laten gebruiken. Maar niets hielp...

Op de echt super gemakkelijke test die je kunt doen online kwam uit dat het verstandig was toch even naar de opticien te gaan. De test is echt heel prettig in gebruik trouwens. Je doet eigenlijk een beetje de standaard als wat ze bij het CB doen. Daarna vul je wat vragen in en dan heb je ook direct de uitslag.

De controle bij de opticien

Wij konden meteen de volgende dag terecht bij Pearle. Zij stond nog in het systeem van haar vorige bril, dus we konden alle administratie ook overslaan dit keer.

Zij moest daar eerst aan een apparaat zitten waar ze een pufje in haar oog kreeg (merk je niks van) en dan wordt ongeveer getest hoe ver je kunt zien. Daarna gingen we kijken hoe ver, hoe diep en hoeveel kleur ze ziet. Omdat haar resultaten met dezelfde scherpte tussendoor zoveel afwijkte was de opticien niet zeker van haar zaak. Zij heeft dus uitvoerig en lang, en echt uitgebreid alles getest wat maar kon.

Hier waren wij super blij mee, want het zijn wel je ogen, ja toch?! Ook voor Keira was het heel prettig dat zij echt serieus genomen werd en niet als aansteller, of weggestuurd werd met wat druppels. Vaak doen volwassenen nogal lacherig tegenover kinderen als iets niet veel voorkomend is. Maar deze opticien gaf haar echt een fijn gevoel. Is heel belangrijk in deze onzekere puber periode wanneer alles al raar is.

De uitslag was dat zij eigenlijk prima ogen heeft (0.0 en 0. 25) maar dat er wel iets mis gaat met haar focus. De opticien heeft al haar bevindingen netjes op een papiertje gezet die wij weer mee kunnen nemen naar de huisarts voor verder onderzoek.

Mijn uitslag!

Ik ben zelf zo kippig als wat, dus ik mocht de online test met mijn bril op doen. Ik heb deze bril vorig jaar nog bij Pearle gehaald, dus ik verwachtte wel dat die goed was. Tussendoor had ik nog wat trendy goedkope brillen online gehaald. Ik hou wel van afwisselen. Maar dit is zeg maar mijn enige goed passende op maat bril.

De uitslag was inderdaad prima, en zelf hoefde ik geen verder onderzoek.

Wij gaan dus nog even naar de oogarts en zullen je zeker op de hoogte houden! 

Lees meer over ons op www.pinkpress.nl

Afbeelding blog 'Samen met je kind een gratis oogtest doen!'

Even checken of het beeld goed staat, voor een juiste meting!

Afbeelding blog 'Samen met je kind een gratis oogtest doen!'

Voor de Pearle voor een extra meting!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je