Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Safe Hair

​Ik heb het gevoel dat ik hier niet de enige in kan zijn.. denk dat alle mama's hier wel over mee kunnen praten..

Safe hair.. Ja inderdaad, hair wat safe is. En dit kun je op twee manieren gebruiken.. Apart of tegelijk. Ik kies steeds vaker voor tegelijk. Maar wat is safe hair nou precies? En wat zijn dan de manieren? Nou, u kunt weer rustig ademhalen! Want dat ga ik u nu vertellen.

Safe hair is één standaard kapsel, wat je draagt op het moment dat het nodig is. Waarom? Omdat het veilig (safe.. aaaah.. ja!) is.
Het eerste gebruik van safe hair is, veilig zijn voor je kind. Je wilt niet dat er aan je haar getrokken wordt, snot of spuug terugvinden in je haar. Tenminste.. hè.. Dus kies je als je met je kind(eren) bezig bent voor safe hair.

De tweede is wanneer je weg moet. En dan bedoel ik niet even snel naar de supermarkt weg. Of even snel langs het consultatiebureau. Postkantoor. Je snapt het. Maar weg als een lunchdate, werk, school. You catch my drift. En met het safe hair van het eerste gebruik in gedachten.. weten wij allemaal heel goed dat je zo eigenlijk niet naar je werk kunt. Maar je hebt ook niet altijd tijd om uitgebreid je haar te doen. Hongerige kindjes, poepende kindjes, boze kindjes....
Dus heb je een safe kapsel. Het zit netjes, het zit goed en het ziet eruit of je 'echt' je haar hebt gedaan. Terwijl in werkelijkheid ben je er 2 minuten mee bezig geweest.

Mijn safe hairdos zijn:
1. de wilde bol; ik buk voorover en pak al mijn haar bij elkaar dan draai ik twee keer mijn elastiek erin en ik heb een soort van wild krullend bolletje. Makkelijk, snel en praktisch.
2. De vlecht; ja.. dat is gewoon een vlecht.. maar hier kan ik eindeloos mee variëren. Niet in het soort vlecht.. ken alleen de rechttoe rechtaan vlecht. Maar wel met haar aan de zijkant omhoog.. losse vlecht.. strakke vlecht.. Makkelijk, snel en netjes.

Hebben jullie ook safe hairdos? En wat zijn deze?

8 jaar geleden

Ik heb mijn haar ook wel een paar keer kort gehad, maar wil het nu toch wel laten groeien. Tijdens mijn zwangerschap het ik het tot net boven de schouders laten knippen. Was toen en net na de bevalling wel lekker. Maar nu wil ik wel weer mijn lange haren houden. Is alleen niet altijd handig met het trekgrage meisje haha

8 jaar geleden

Ik heb mijn haar tijdens mijn zwangerschap geknipt zodat het bij de bevalling niet zo lang zo zijn en ook dus de eerste paar weken. maar mijn haar groeit best snel en nu met 5 maanden is het best wel weer lang. Maar nu wil ik het niet meer knippen hihi

8 jaar geleden

Dat knotje ken ik ook! Haha Dat doe ik wel eens als ik mijn knotjes wil afwisselen haha

8 jaar geleden

Ja mijn dochtertje is nu 5 maanden, dus het niet leren trekken lukt nog niet haha. Ik zeg het wel, maar ja.... haha En als zij trekt doet dit echt wel pijn. Helemaal haar vingertjes erin en draaien.. Auwie!