Snap
  • Mama

Sabeltandtijgers

Nu hoor ik je denken:" waar gaat dit nu weer over?"

Mijn zus, die zelf geen moeder is, had een hele leuke manier om uit te leggen waarom wij vrouwen in staat zijn om meerdere dingen tegelijk te doen en mannen hier in de verste verte niet aan kunnen tippen...

Sabeltandtijgers!

Haar uitleg:

"vroegerd" waren de taken van mannen en vrouwen heel duidelijk verdeeld. Wij bleven thuis en zorgde voor de kinderen en de mannen zorgde voor het eten op het bord. Nu gaan we een heel stuk terug in de tijd toen we nog met z'n allen in een grot woonden. Onze mannen waren weken van huis om een bizon of een ander groot stuk vlees thuis te brengen en wij stonden dan in onze grot.

Op onze ene arm hadden we de baby met onze andere hand waren we in een grote pot aan het roeren voor het avond eten en met ons been waren we bezig die sabeltandtijger de grot uit te trappen! Dit zie je een man niet gauw doen toch? Die licht op dit zelfde moment in een grote stuik te wachten op het juiste moment....het moment dat die bizon denkt:" en nu is het veilig" om toe te slaan en hem voor ons mee naar huis te kunnen nemen zodat wij hem kunnen villen, koken en een jas te maken zodat manlief het niet koud hoeft te hebben tijdens het wel overwogen zonder enige risico te gaan jagen.

Als je dit inbeeld, tja dan lijkt het me heel erg normaal hoe goed wij zijn in overleven :-D Ik moest smakelijk lachen om haar goed geïllustreerde uitleg waarom wij vrouwen zo goed instaat zijn om meerdere dingen tegelijk te doen.

11 jaar geleden

LOL.......wat een blog over een sabeltandtijger al niet te weeg kan brengen :D

11 jaar geleden

Goh Sandra, bedankt voor deze blog heb er vanacht deels over gedroomd woonachtig in een grot met je sabeltandtijger :) is onbewust toch blijven hangen in mn gedachtes zie je maar weer. haha

11 jaar geleden

Hahahaha :D

11 jaar geleden

Niet luzer, maar luxer. Whahahahahaha