Snap
  • Mama

Roze wolk of toch niet?

Eindelijk is het zover: je bent bevallen en kunt je kindje eindelijk bewonderen.  Op wie zal hij of zij lijken? Herken je meteen dingen van jezelf of je partner? Zul je meteen van hem of haar houden? Hoe zal het voelen als je hem of haar voor het eerst vast kunt houden?

 

Inmiddels heb ik het twee keer mogen meemaken: de eerste ontmoeting met je kindje. Twee hele verschillende ervaringen, maar op één punt helaas precies hetzelfde: na beide bevallingen ben ik op de OK beland. Bij zowel mijn dochter als mijn zoon liet de placenta niet los en moest deze door een arts op de OK verwijderd worden. Het vervelende hierbij vond ik nog niet eens dat ik een operatie moest ondergaan, maar dat ik mijn pasgeboren baby meteen weer moest achterlaten. Beide keren duurde het enkele uren voordat ik mijn kindje echt vast heb kunnen houden. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat dit invloed heeft gehad op de hechting met mijn kinderen.  Inmiddels heb ik absoluut wel een band met ze, maar ik denk dat het anders zou zijn geweest als we niet meteen gescheiden zouden zijn geworden.

 

Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

10 jaar geleden

woow wat moet dat heftig zijn, ik heb hier gelukkig geen ervaring mee. Kan mij echter wel voorstellen hoe moeilijk het moet zijn geweest. Vanaf het moment dat mijn kids zijn geboren, heb ik er altijd al moeite mee gehad om van hen gescheiden te zijn.

11 jaar geleden

Ook wij hadden geen verwachtingen eigenlijk van tevoren, wel hadden we er erg veel zin in en lieten het over ons heen komen. Bij de eerste ontmoeting zat mijn partner gelijk op een roze wolk. Bij mij heeft het zeker 6 maanden geduurd voordat deze op gang kwam maar de band die ik nu met Quin heb is zonder meer bijzonder.

11 jaar geleden

wij hebben tegenovergestelde, geen verwachtingen van zwanger worden/zwanger zijn en bevalling daardoor viel niets tegen en alles ging gelukkig ook gewoon goed en fijn. onze niet-gekleurde wolk was juist heel roze toen wij dr vasthielden.