{{ message.message }}
{{ button.text }}

Roze wolk of toch niet?

Afbeelding blog 'Roze wolk of toch niet?' Achtergrond blur afbeelding

Eindelijk is het zover: je bent bevallen en kunt je kindje eindelijk bewonderen.  Op wie zal hij of zij lijken? Herken je meteen dingen van jezelf of je partner? Zul je meteen van hem of haar houden? Hoe zal het voelen als je hem of haar voor het eerst vast kunt houden?

 

Inmiddels heb ik het twee keer mogen meemaken: de eerste ontmoeting met je kindje. Twee hele verschillende ervaringen, maar op één punt helaas precies hetzelfde: na beide bevallingen ben ik op de OK beland. Bij zowel mijn dochter als mijn zoon liet de placenta niet los en moest deze door een arts op de OK verwijderd worden. Het vervelende hierbij vond ik nog niet eens dat ik een operatie moest ondergaan, maar dat ik mijn pasgeboren baby meteen weer moest achterlaten. Beide keren duurde het enkele uren voordat ik mijn kindje echt vast heb kunnen houden. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat dit invloed heeft gehad op de hechting met mijn kinderen.  Inmiddels heb ik absoluut wel een band met ze, maar ik denk dat het anders zou zijn geweest als we niet meteen gescheiden zouden zijn geworden.

 

Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je