Snap
  • Mama
  • post

Romantiek en kinderen?

Hoe houdt je de romantiek in je relatie als je kleine kinderen hebt? Alle tijd die er is, gaat ( heel herknbaar denk ik) naar je kinderen. Bij ons dus ook. En als ze dan eindelijk op bed liggen, zijn we allebei moe...zo moe. En dan ligt de woonkamer nog vol, is de keuken een rommel, zitten er overal vlekken, is de wasmand vol, enz. Dus romantisch samen op de bank zitten is er de eerste 2 uur niet bij. Neem dan het weekend. Dan heb je meer tijd voor elkaar. Niet dus, alsdus bij ons niet. Natuurlijk willen we misschien te veel leuke dingen doen met de kids, de dag is zo voorbij en 's avonds heb je toch weer hetzelfde ritueel. Omdat je vaak de hele dag samen ben , loopt het allemaal wat soepeler en zijn we 's avonds eerder klaar, maar een wijntje 's avonds is gezellig, tot je er drie keer per nacht uit moet....

Wat zijn leuke of makkelijke dingen om samen te doen/ te ondernemen, zonder kunst en vliegwerk te moeten toepassen om een oppas te regelen!

Dan heb je naast alle drukte en vermoeidheid nog eens de stoorzender in de romantiek:de opvoeding.....want als je je ergert aan je vriend/ relatie/echtgenoot over zaken die met de opvoeding van je kids te maken hebben en je zit 's avonds nog met enige wrok omdat je dat eerder met de kinderen niet kunt uiten, is de romantiek ook al lang de deur uit....zucht...hoe doen andere moeders dat?!

10 jaar geleden

Bedankt voor je tips!Wat leuk zeg, 4 kids, dat vind ik echt knap en lijkt me erg gezellig!!!Helaas is mijn man altijd erg laat thuis en kook ik wat eerder voor de kids....en zulke vrienden hebben wij niet...maar we zijn er in ieder geval wel mee bezig en dat scheelt ook al he!!!Vandaag gaan we ze vroeg op bed leggen en dan even op de bank zitten, dat is nu alvast ingepland, haha!!

10 jaar geleden

Ik ben ook mama van 4 (11,9,6,2) en ook wij proberen tijd in te plannen. Afgelopen jaar zijn wij met onze trouwdag een weekend weg geweest, wat een luxe. De 3 oudste naar mijn broer en schoonzus, ging prima en en de jongste naar opa en oma. Vrienden van ons hebben regelmatig een ruilweekend met andere vrienden. Die hebben allemaal 2 kids en dan passen ze dus op elkaar kids en kan het andere stel even bijtanken en bijwerken. Werkt heel goed voor hen. En gelukkig zitten wij wel goed in de oppas als we weg willen en verder moet je idd gewoon 's avonds samen even op de bank met een kopje koffie. En de werkdag bespreken we vaak als er gekookt wordt en de kids op de bank tv kijken, scheelt al weer veel. Succes, komt helemaal goed met jullie.

10 jaar geleden

Tijd voor elkaar is schaars...maar wij nemen zo nu en dan een verlofdag midden in de week, en wanneer de kinders op school zitten van 9-3 hebben wij het reik alleen:), en soms krijgen we 't voorelkaar om ze door opa en oma van school te laten halen zodat wij ze na het eten om een uur of 7 weer kunnen ophalen bij opa en oma thuis...., stad, lunchen, dineren, terrasje zitten, bioscoop, in bed, heel veel praten, sauna, zwembad ... we hebben al een hele lijst afgewerkt...dat is echt super leuk om te doen! en helemaal een doordeweekse dag:)... en je kunt echt super veel doen in die 6 uurtjes met elkaar! Toen de kinderen jonger waren hebben we ze geregeld een dag of soms 2 gedumpt bij opa, oma, tante's etc. ...

10 jaar geleden

Hoi Karen, handig zo'n nichtje!!Ideaal hoor. Ja, uitslapen doen wij ook om de beurt, dat is echt een gouden tip( alleen niet romantisch in je eentje, haha) Miek80: Het is een idee, om voor de vrijdag makkelijk te doen. Ik zit nogal vastgeroest in het eten denk ik, maar zo kan het natuurlijk ook!( waar een wil is is een weg he)Bedankt! Mamavan4 kids:wat het uitpraten betreft: het lijkt wel alsof onze oudste zoon er een radar voor heeft, die hoort altijd alles.Ik kan dus echt alleen wat zeggen als ze naar bed zijn haha( of als hij heel erg verdiept in een filmpje is)Knap dat jij het met 4 allemaal zo voor elkaar krijgt, maar met al deze tips, zal het bij ons ook vast wat beter gaan!!