{{ message.message }}
{{ button.text }}

Roken tijdens de zwangerschap?!

Als hij een zwangere vrouw ziet roken dan moet ik hem echt tegenhouden daar niet op af te vliegen als een bezetene!

Afbeelding blog 'Roken tijdens de zwangerschap?!'

Mijn mening is dat je niet moet roken als je zwanger bent..Jouw kindje is afhankelijk van jouw gedrag en kiest er niet voor om schadelijke stoffen binnen te krijgen. Maar dan nog zal ik niet zo snel op een zwangere vrouw afstappen die aan het roken is.. vind het wel stom en weet zelf omdat ik als 21 jarige minimaal gerookt heb bij mijn zwangerschap van mijn dochter, hoe smerig mijn placenta eruit zag terwijl ik ongeveer maar 3 tot 5 sigaretten per dag rookte. Dat ik haar toch daardoor een benauwd gevoel gegeven heb tijdens de zwangerschap. De placenta was écht smerig bruin en de gyneacoloog zag meteen dat ik gerookt had tijdens de zwangerschap. Ik voelde me echt heel slecht en snapte niet dat ik gedacht had dat het wel nee zou vallen die paar sigaretten op een dag. Heb me toen voorgenomen om als ik ooit weer zwanger zou willen proberen te raken, dat ik zou stoppen met roken. En dat heb ik ook gedaan!

Maar manlief veranderd serieus zowat in de duivel als hij een zwangere vrouw ziet roken! Ik moet hem echt tegenhouden daar niet als een bezetene op af te vliegen. Misschien doordat we zo lang een kinderwens hadden en de miskramen en buitenbaarmoederlijke zwangerschap die we hadden, dat hij het niet kan verkroppen dat iemand mogelijk schade toebrengt aan haar ongeboren kindje. Ik krijg hem dan ook niet rustig en hij vloekt nog zeker een half uur na en wenst de vrouw alle slechts op de wereld toe, niet haar kindje natuurlijk, maar de rokende zwangere kan nooit meer iets goeds doen in zijn ogen. 

Ik weet dat het altijd een discussie zal blijven, maar het is toch bewezen dat het slecht is. Net als drugs en drank... ook weer zoiets...

Hoe denken jullie hierover, en jullie mannen? Of ben ik de enige met zo'n hypergevoelige man op dit gebied?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je