{{ message.message }}
{{ button.text }}

respect voor oudere of zwangere wat is dat?

Ik ben opgevoed met 'heb respect voor oudere' in de bus, trein etc. sta je op voor oudere, minder valide en zwangere.

Afbeelding blog 'respect voor oudere of zwangere wat is dat? '

kennen jullie dat gevoel? 

Je zit in een volle bus met een zooi studenten, er komt een oudere dame binnen en iedereen kijkt weg, mijn irritatie level schiet dan flink omhoog. Het is me niet 1x gebeurd, zie het jammer genoeg veel te vaak. 

Ik ben nu 36,5 week zwanger en je ziet het overduidelijk, ik stap de bus in en ben blij dat er nog een plekje vrij is. Deze bus komt eerst langs een school dus vaak zit hij propvol en 9 van de 10 keer staat er niemand voor je op. Ze kunnen de pijn niet zien maar het is toch gewoon respectvol om op te staan. Ik doe het altijd. 

2 haltes verder stapt er een oudere dame binnen, loopt moeilijk, half voorover, het is duidelijk te zien dat ze niet stabiel op haar benen staan. Ik ben nogal van het observeren,  kijk graag naar reacties en houdingen van mensen dus dit doe ik ook als er een oudere de bus in komt, mensen kijken automatisch wie er binnen komen lopen, zien ze die vrouw gaat hun neus snel weer in de telefoon of buiten, dat het vooral lijkt dat ze haar niet gezien hebben. 

Die dame gaat tegen de wand aan staan dus ik kijk eerst de jongens naast mijn aan met mijn bitchy look haha ze kijken terug maar geen reactie, nou laat maar ik sta wel voor haar op, misschien snappen ze de hint dan. 

Mevrouw was erg blij dat ze kon zitten en bedankte me vriendelijk en zei vroeger stond iedereen voor je op maar dat lijkt verleden tijd, ik beaamde het en zei dat respect ver te zoeken was tegenwoordig, kijkend naar de jongens die het gesprek volgde maar geen reactie gaven, mevrouw keek hun aan en zei zeg jongelui waarom staan jullie niet voor dit meisje op, ze is zwanger en jullie kunnen makkelijk even staan. Ik moest wel lachen dat zo'n oude vrouw de jongens even op hun plek zette.. ze stonden alle drie op en hielpen later die mevrouw nog met uitstappen ook haha

Ik dacht ik hoop dat ze het vanaf nu uit zichzelf gaan doen. Al is het er maar 1 die ervan geleerd heeft dan ben ik al blij

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je