{{ message.message }}
{{ button.text }}

Respect voor fulltime

Afbeelding blog 'Respect voor fulltime' Achtergrond blur afbeelding
Respect voor alle fulltime werkende moeders! Lieve vrouwen, ik heb het geprobeerd. Het viel me zwaar. Laatst kreeg ik een opdracht voor vijf dagen achter elkaar. Met een strakke deadline. De verdiensten waren aardig, dus daartegenover bood ik aan om éénmalig een week fulltime te werken. Extra kinderopvang Opvang voor Cee was zo geregeld. Mijn zus past gráág op! Op maandag kwam oma, op dinsdag was het kdv-dag, op woensdag kwam Cee zijn tante, op donderdag weer kdv en op vrijdag weer zijn tante. Een drukke, gekke week. Vooral omdat het voor mij een klus vanuit huis was. Dag knuffeldag Ik sloot me op in de werkkamer en werkte me een slag in de rondte. De eerste twee dagen gingen goed. Het waren immers mijn normale werkdagen. Op woensdag werd het moeilijk. Dat is onze wekelijkse knuffel- en bad-dag. Hoewel zijn tante veel op zijn mama lijkt, gaf Cee toch duidelijk aan dat hij mij miste. Hij kroop de gang in en riep me. Doorbijten Al doorbijtend werkte ik verder. Met pijn in mijn hart. En met een vermoeid gevoel, want hoe verwend het ook klinkt, ik ben het niet meer gewend om fulltime te werken. Drie dagen in de week vind ik al heel wat, zo in combinatie met de zorg voor Cee. Compliment Op donderdag ging Cee weer naar het kinderdagverblijf. Mijn to-do-lijst slonk, maar mijn schuldgevoel groeide met het uur. De deadline kwam dichterbij. De klant was blij met de voortgang tot nu toe. Kijk, dat motiveert! Eerste stapjes gemist Het werd vrijdag. Nog één dag. En alles wat ze zeggen over de laatste loodjes... dat klopt! Pff, wat waren die zwaar. Niet qua werk hoor, dat ging hartstikke goed! Maar de muren van de werkkamer kwamen op me af. Af en toe kwam Cee een kusje of een knuffel halen. En ik ontdekte dat hij zijn eerste stapjes langs de bank liep! Die had ik gemist! Respect! Aan het einde van de dag was de klus klaar. De deadline gehaald. Ik was bekaf. Ik kon gestrekt op de bank. ... Oh nee! Het was etenstijd, stoeitijd, verhaaltjestijd en bedtijd. Om half negen kroop ik uiteindelijk onder de dekens. Op naar (hopelijk) een lange nacht. Na deze week heb ik écht respect voor alle moeders die fulltime werken. Ik doe het jullie in elk geval niet (meer) na.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je