{{ message.message }}
{{ button.text }}

Relaxen en verwen momentjes

Geluksmomentjes, ontspanning, relaxen, tijd voor jezelf  noem het hoe je het noemen wil, iedereen heeft er in meer of mindere mate behoefte aan.

Afbeelding blog 'Relaxen en verwen momentjes'

Voor ik kinderen had was mijn maand gevuld met dit soort momenten, minimaal 1x per maand naar de sauna, dagjes weg, lekker een middag shoppen, uit eten en ga maar door........tegenwoordig is dat een stuk lastiger (en nu alles dicht is natuurlijk helemaal, maar deze blog gaat over als alles gewoon wel open is...)

Een middag shoppen, was altijd heerlijk, overal kleren kijken en passen om vervolgens aan het einde van de middag tóch terug te gaan naar die eerste winkel....want dat setje stond toch wel erg leuk, uiteraard sluit je af met een lekker drankje op een terras of in het restaurant (afhankelijk van het seizoen)

Tegenwoordig ben ik blij als we na 1 uur luiers verschonen,  schoentjes zoeken, schoentjes aan, kinderwagen inladen, kinderen vastsnoeren op de achterbank, luiertas als een pro ingepakt (en dan in de stad eerst een Etos zoeken want billendoekjes vergeten), aankomen in de stad.......als ik dan ook nog mijn portemonnee én pinpas mee heb is dat een overwinning........de oudste is chagrijnig want die viel net 100 meter voor het parkeerterrein in slaap en de jongste krijst alles bijelkaar, die moet de borst......

Alles uitladen en vol gas naar de C&A want die hebben ruime pashokjes zodat je even rustig kan voeden.

Een dagje sauna, dit deed ik minimaal 1x per maand. Tegenwoordig dus niet, de jongste krijgt borstvoeding en mag niet mee de sauna in (flauw!) En (de horror) je moet je telefoon in de kluis laten (veel andere praktische opberg opties zijn er trouwens ook niet in een sauna) maar ik weet dus zeker, ook al leef ik nu nog steeds, dat mijn moeder ergens hulp nodig heeft en mij belt.....of erger, dat er wat met de kinderen gebeurt en ik onbereikbaar ben!!!! Daar gaat je relax moment. Stijf van de stress loop ik 6 tot 10x per uur naar de kluis om te checken of ik geen gemiste oproep van oma heb.........

Een bootje huren en heerlijk een dag het water op.......BEN JE GEK!!! Water en een baby van 3 maand en een van 17 maanden op het water!?!?! De oudste stapt zonder nadenken overboord en hoe gaat de jongste mee? In de maxicosi mag maar 2 uur en de hele middag op de arm ben je ook gauw zat (plus je hebt je handen nodig om de dreumes te vangen in geval van overboord springen) de zon is nog een nare bijkomstigheid ook, want hoe ga je in vredesnaam schaduw maken voor 2 kinderen?

Het zwembad.........tegen de tijd dat alles en iedereen zover is (na het uren inpakken thuis) en in vol zwem ornaat het hokje uitkomt......gaat het zwembad dicht.......en je klampt als een gek jezelf aan de kinderen vast......is dat de oudste? Daar, halverwege de trap naar de wildwaterbaan? En wat is dat eigenlijk met zwemmen? 9 maanden lang hebben ze gedobberd in het vruchtwater maar op het moment dat ze eruit komen zijn ze opeens die hele periode kwijt en zinken ze als een baksteen naar de bodem.....ik bedoel, ze proberen niet eens een beetje bovenwater te blijven.

Het strand leuk, nog steeds dat probleem met water en niet kunnen zwemmen en de karrevracht aan spul. Met de duowagen én een bolderkar door de duinen ploeteren (naar beneden is wel prettig.....,)je hebt nog niet eens de zee of het strand gezien en je hebt al 4 zuurstof flessen nodig. En dan moet je het strand op.........daar ga ik niks over zeggen. Parasolletje opzetten, kinderen insmeren, spelen, broodje met zand eten. En dan opeens is de jongste weg.........2 windvlagen hebben het kind veranderd in een zandduin........oh, en over 4 maanden ligt de auto, kinderwagen, luiertas nog steeds vol zand.......

Uit eten..........daar zit je dan met je borst bloot tussen een hok vol wildvreemden. En het haf nog best discreet gekunt ware het niet dat de oudste vanuit de tafelstoel zit te wijzen, te lachen en blijft roepen "Mama! Mama! Tietie! Tietie!" Zodat de mensen die het nog niet doorhadden ook even gewezen worden op de hele situatie. Het wordt nog interessanter op het moment dat de oudste vol zit en klaar is met zitten.....en jullie nét zijn begonnen aan het hoofdgerecht.........

Maar gelukkig zijn moeders erg flexibel en passen we ons graag aan. Ik had de oudste op bed, de jongste was van de voeding in slaap gevallen. En ik heb even mijn nagels gelakt en daarna ben ik naar boven geslopen........ik heb een vol kwartier, helemaal alleen staan te douchen en zelfs voor het eerst in 5 maanden mijn benen geschoren........en als afsluiter van dit heerlijke relax moment heb ik mijzelf heerlijk verwend, niet met Therme of Rituals, nee, ik heb mezelf heerlijk ingesmeerd met.........babyolie.........wat een heerlijk moment van puur genieten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je