Snap
  • Mama

Relaaaaaaxxx- mama!

Haasten, vliegen, rennen, wassen, koken, zorgen voor,... waar is ónze tijd gebleven waarin we dingen doen die er écht toe doen?

De afgelopen dagen gaan in een flits aan me voorbij. Heftige situaties om me heen, in de wereld, ook privé. Bijna het hele gezin is inmiddels ziek geweest en ondanks dat mama zelf ook niet lekker is, gaan we er weer voor. Poetsen, wassen, mijn middelste meisje, die de dans tot nu toe nog ontsprongen is, halen en brengen naar school. Als mama zijn er zoveel dingen die we moeten, dat we soms niet meer voor ogen hebben wat we mógen. Dus vandaag nodig ik een vriendin uit om lekker een bak thee mee te leuten, over heerlijke mama-zaken te kletsen, en denk ik even niet aan al die dingen die ik móet. Ga ik daarna níet gelijk weer aan de slag met m'n vaat, maar pak ik een tijdschrift en droom ik heerlijk weg op de bank, met een kleedje over me heen. ' T is immers herfst! Ga ik als een van m'n zieke kinderen uit bed komt, niet gelijk hun deken uithangen, en alles luchten en schoonmaken, maar lees ik een lekker lang boek voor, met mooie platen, en doe ik allemaal ' stemmetjes' zoals ze dat zelf zegt. 

Ik betrap mezelf er zo vaak op, dat ik eigenlijk met dingen bezig zijn, die voor mijzelf heel erg belangrijk zijn, want welke moeder wil haar huis nu niet schoon hebben, alle was gedaan hebben en ervoor zorgen dat hun kinderen er elke dag uitzien om door een ringetje te halen. Maar hoe belangrijk is dat dán voor mijn kinderen? Natuurlijk hoop ik dat ze het belang op den duur in gaan zien dat het fijn is om in een schoon en opgeruimd huis te leven, maar voor hen is het veel belangrijker dat mama eerst een tijd met hen speelt, voordat ze de was op gaat hangen. Dat ze bij het naar bed brengen zegt dat ze bij hen in bed wil kruipen, in plaats van snel even een verhaaltje voor te lezen. Steeds meer zie ikzelf het belang van het ont-stressen, het relaxen! We leven vandaag mensen, met haasten maak je je dag écht niet langer, en krijg je echt niet meer energie. Nu zijn de kinderen nog klein en genieten ze van de aandacht die we ze willen geven! En ik beloof mezelf dat ik daar veeeeeeel meer op ga letten. 

8 jaar geleden

Eerlijk gezegt ik vind het als mama met schoolgaande kinderen helemaal niet zo druk. Het huishouden doe ik grotendeels onder schooltijd en meestal ook op zaterdag maar dan kunnen ze zich best wel zelf vermaken. Dat voorlezen doe ik al in bed, en de oudste leest mij voor. Verplichte oefen kost. Afgelopen zaterdag, lekker weer, 2 drukke kinderen, snel boterhammen smeren, snoep en fruit mee ook nog drinken, hup de fiets op en naar het bos. Kwart over 10 weg en half 2 terug. Daarna kinderen lekker spelen en uiteindelijk tv kijken en mama kon poetsen. Als ze op woe middag werk ik een berg strijk weg

8 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk, maar ik denk ook dat wij mama's zo zijn. Nog snel even dat nog snel even dit. Als ik op woensdagmiddag thuiskom en voor mij het 'weekend' begint ziet ons huis er naar mijn gevoel uit als een puinhoop. Overal ligt wat en daar kan ik niet tegen. Wil dat gewoon opgeruimd hebben op zo'n moment. Vandaag was het heel extreem, maar ik heb het laten liggen!!! De jongste heeft een kinderfeestje dus zijn middag is gevuld. De oudste wilde graag naar de bieb, want daar was vanalles te doen voor de kinderboekenweek. Heerlijk even gezellig met z'n tweetjes op stap. Laat de boel maar de boel. Deur achter me dicht en gaan. Om half 5 heb ik haar afgezet bij het dansen en nu even als een wervelwind door het huis. Alles opruimen en aan de kant. Morgen stofvegen en stofzuigen en dan zijn we alweer klaar voor deze week.