Snap
  • Mama
  • post_short

Onregelmatig rooster

Mijn man werkt onregelmatige diensten, dag nacht en avond en ook in het weekend.

Mijn man werkt onregelmatig. Ik hou daarom heel erg vast aan het werken tijdens kantoortijden en vaste dagen in de week. Dit doe ik om mijn zoon enige houvast te bieden, zodat hij weet mamma is er nu niet maar vanavond en morgen wel.

Ik vraag me af hoe jullie om (zouden) gaan met onregelmatige werktijden en de regelmaat die je kindje nodig heeft. Ik wil mijn zoon namelijk niet alleen maar naar de opvang brengen, maar ook zelf van hem genieten en mijn man heeft hetzelfde idee.

8 jaar geleden

Mijn man werkt in 3 ploegen. We hebben 2 kinderen waarvan 1 op school. Ik heb jaren 2,5 dag overdag gewerkt maar nu ben ik werkeloos. Ik krijg steeds dezelfde reactie. Je bent niet flexibel genoeg. Heb jij al werk en zo ja, wat voor iets? Ik zoek iets in de administratie of op een callcenter.

10 jaar geleden

Wij hebben nu een hele lieve gastouder die de dagdelen opvangt die we beiden werken (dit doet zij alleen van maandag tm vrijdag en van 's morgens 8.00 tot 's middags 18.00). Echter wordt er tegenwoordig erg vaak van je verwacht 's avonds, 's nachts en in het weekend kan werken. Ik vind het prettig mijn man ook nog wel eens te zien (en samen ook een sociaal leven te hebben) en aangezien hij 3 van de 4 weekenden werkt, wil ik het ene weekend dat hij vrij is niet gaan werken. Bovenstaande is voor mij de reden om bijna krampachtig vast te houden aan kantoortijden. Ik vind het fantastisch hoe jij het voor elkaar krijgt om de diensten zo af te stemmen dat er bijna altijd 1 van de ouders voor je kleine meid is. Ik krijg dat helaas niet voor elkaar zonder dat mijn man en ik langs elkaar heen leven. Dit lukte niet toen we nog geen kinderen hadden en we allebei onregelmatig werkten. "Gelukkig" kreeg ik een bedrijfsongeval waardoor ik moest stoppen met mijn werk. Doordat ik regelmatig ging werken zagen wij elkaar meer en konden wij een goede relatie opbouwen.

10 jaar geleden

Dat idee had ik ook achteraf. Ach het is niet anders. Dan die baan maar niet. En het komt wel goed hier ;)

10 jaar geleden

Ik werk zelf vrij onregelmatig. Ik werk altijd op het kdv-dag (donderdag) en nooit op dinsdag en woensdag, maar de rest van de dagen onregelmatig (ook op zaterdag of zondag). Dit is bij ons nooit een probleem geweest, want als ik in het weekend moet werken is het Papa-dag. Mijn vriend heeft ook diensten en dan moet hij 's avonds of in het weekend werken, dan zorg ik dat ik voor de kleine meid er ben en dus vrij ben.