{{ message.message }}
{{ button.text }}

Regeldagje

Afbeelding blog 'Regeldagje '

Gisteren was je precies 3 weken oud en had je je eerste regeldagje.

'S nachts begon je regeldagje al. Je bent 1,5 uur wakker geweest. Mama heeft met je rondgelopen en je extra voeding gegeven maar dat vond jij helaas niet voldoende. Elke keer dat ik zag dat je in slaap begon te vallen legde ik je in je bed. Hier was je het helemaal niet mee eens. Zodra jij met je rug het bedje aanraakte begon je lipje al te trillen en begon je te huilen. Alleen mijn armen waren goed genoeg om in slaap te vallen. Daarom wachtte ik totdat je in slaap viel, vervolgens legde ik je weg, met succes. Dat succes was van korte duur want 2 uur later was je weer wakker en wilde je voeding. Je kreeg je voeding en als dank kreeg ik een golf melk over me heen, om 5 uur 's ochtends.

Papa vertrok naar zijn werk en ik ging mezelf opfrissen. Tijdens het opfrissen begon je weer te huilen dus ik haastte me om je niet al te lang te laten huilen zodat je niet over je toeren zou raken. Toen je eenmaal getroost was en weer wat voeding op had, wachtte ik tot je weer in slaap viel. Dit gebeurde, helaas was dit (weer) van korte duur, slechts 2 uurtjes.

Je hebt af en aan gehuild die dag, ook toen ik je grote broer moest halen van school. Het enige moment dat je stil was, waren die 10 minuten dat ik op school stond te wachten tot je grote broer uit was. Andere ouders van school kwamen nieuwsgierig kijken naar de kinderwagen en zeiden wat een voorbeeldig kind je wel niet bent, en dat je altijd zo vredig ligt te slapen. Wat al die ouders niet wisten is, dat je die dag niet lekker in je vel zat en dat je de hele ochtend gehuild hebt terwijl ik je in mijn armen had. Heel even was je stil en vond je het helemaal prima.

Onderweg naar huis vroeg je grote broer of mama met hem kon knutselen in de middag. Mama moest aan je grote broer uitleggen dat jij die dag een regeldagje had en dat je aan mama vastgeplakt zat. Met jou in mijn armen heb ik midden in de woonkamer een tipitent voor je broer opgezet zodat hij kon spelen in huis. Ook heb ik samen met hem wat geknutseld met jou in mijn armen. Tussen het geknip, geplak en gehuil door, keek of je sliep. Maar steeds heb ik tot 10 moeten tellen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het wel meeviel.

Omdat ik te weinig had geslapen had ik via de app geklaagd tegen mijn schoonzus. Ook vroeg ik haar of ze nog tips had. Je tante had een hele goede oplossing. Ze stapte, met je nichtje, op de fiets en kwamen mij helpen. Je tante kon goed met je kroelen, je wilde namelijk heel graag in iemands armen liggen. Ook was er even tijd om het huishouden te doen, je nichtje speelde samen met je grote broer.
Ondanks dat het een heftig en druk dagje was zit ik nog steeds op die blauwe wolk die jij mij gegeven hebt. Je hebt ons gezin verrijkt met je komst.

Nu een vraag aan andere mama's: hoe gaan/gingen jullie om met de regeldagen van jullie kindjes? Misschien heeft iemand DE gouden tip?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je