{{ message.message }}
{{ button.text }}

Realistisch beeld na bevalling

Als er iemand nuchter was voor de bevalling was ik het wel! Echt het gevoel alsof ik de hele wereld aankon gewoon de gedachten van we gaan zo een baby op de wereld zetten en ik dacht alleen aan hoe het kindje eruit zou gaan zien en voor de rest wist ik het allemaal niet maar toch loopt het altijd anders

Afbeelding blog 'Realistisch beeld na bevalling' Achtergrond blur afbeelding

Na dat ik bevallen was van onze zoon Noah kwamen we eigenlijk in een periode waarin je geleefd word.. En natuurlijk dat stukje had ik ook niet anders verwacht! Ik kon alleen maar huilen en huilen '' kraamtranen'' gelukkig werd dat stabiel. Maar toen kwamen de hormonen buien en tranen. Soms schrok ik gewoon van mezelf dat ik zoiets had van oh lord.. Zo emotioneel ben ik dus nog nooit geweest ( is nooit overgegaan... Ook alleen stabieler geworden) en soms word ik nog moe van mezelf. 

Na een paar weken zaten we er lekker in dacht ik. We hadden wel wat slapeloze nachten maar ja eh dat hebben alle ouders en die moeheid daar doe je niks aan dus avondjes stappen heb je eigenlijk weinig behoefte aan.. Nu merk ik dat ik sowieso etentjes bij vrienden bijvoorbeeld veel leuker vind maar los daarvan je bent gewoon moe. 

En na een paar weken kwamen er wat momentjes weer vrij Noah sliep wat beter door na zeven weken en mama kon ietsjes meer voor zichzelf doen.. Normaal douchen met de schommel in de douche.  Lekker inproviceren.. Maar ik had pijn.. Tijdens de bevalling was ik helemaal uitgescheurd Noah werd geboren met 4kilo en mijn bekken konden dat gewoon niet aan.. 

Nu word er altijd onwijs luchtig gepraat over uitscheuren en inknippen.. Nu weet ik niet hoe het inknippen hersteld.. Maar ik had pijn, en niet alleen ik had pijn mijn partner had hier ook onwijs last van. Want als je pijn hebt op de plek waar je baby is uitgekomen kan je wel raden wat er dus niet makkelijk gaat.. Ik moest zo onwijs wennen dat ik een lange tijd niet meer kon genieten van de seks. Huilen /huilen.. En dit bracht frustratie met zich mee. 


Na bijna een jaar.. Ja.. Een jaar kon ik weer onwijs los gaan op seks gebied, ik had het gevoel alsof er een hele wereld voor me open ging! Ik kon mezelf weer zijn en mijn frustratie op en andere manier uiten.. En als dat goed gaat.. Oh dan ben ik een ander mens.. De een heeft er minder behoefte aan dan de ander maar ik merk gewoon dat het zo belangrijk is in een relatie. Je bent niet alleen papa en mama je bent samen.. En ik geloof onwijs in monogamie... In een romantische weg die je samen bewandeld doormiddel van communicatie. Ik mag mezelf een gelukkig mens noemen dat ik zoveel mensen om me heen heb die mij die liefde kunnen geven. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je