{{ message.message }}
{{ button.text }}

Rapporten van vroeger

Door iets wat een kennis zei, moest ik ineens denken aan mijn basisschooltijd.

Afbeelding blog 'Rapporten van vroeger'

Een kennis plaatste een foto van haar eerste rapport op facebook en vertelde daar iets over, meteen moest ik denken aan mijn eigen basisschooltijd. Ik ben direct naar de zolder gesneld om mijn oude rapporten tevoorschijn te halen.

Toen ik op de basisschool zat (van '84/'85 tot '91/'92) was ik een meisje dat, en ik quote hier uit de rapporten, 'erg gevoelig', 'onrustig' en 'vaak draaierig' was (als in draaien op mijn stoel). Ook was ik 'ongeconcentreerd' en 'dromerig' en één leerkracht noemde zelfs het volgende: 'is nog wel eens "weg"' en 'het werktempo MOET hoger'.

Tja, vroeger hoorde dat er gewoon bij, dat sommige kinderen 'anders' zijn dan gemiddeld, daar werd verder niets mee gedaan. Niet dat dat altijd nodig was hoor, er is aan het begin van deze eeuw een hele periode geweest waarin kinderen al een 'stempeltje' kregen als ze ook maar 1 keer dromerig uit het raam keken, of als ze tijdens het voetballen toch wel erg luidruchtig juichten en dat lijkt me ook niet goed, maar toentertijd keek men daar helemaal niet naar. Het werd geconstateerd en daar moest je het maar mee doen.

Mijn jongste zoon is ook 'anders' en ik had al een tijd het idee dat hij daarin nogal op mij leek, maar nu ik naar mijn oude rapporten weer eens bekijk en terug denk aan die tijd, weet ik het zeker: mijn jochie lijkt heel veel op zijn moeder!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je