{{ message.message }}
{{ button.text }}

Quooker: gemak én besparen!

Afbeelding blog 'Quooker: gemak én besparen!' Achtergrond blur afbeelding


In 2015 hebben wij onze eerste woning gekocht, of eigenlijk gebouwd. Een twee-kapper, en deze werd ruw opgeleverd. Er stonden dus enkel muren, verder moesten we álles nog uitzoeken. Zo ook de keuken. Ik ben van nature helemaal niet van de luxe snufjes in huis, ik vind het gewoon niet nodig. Inductie? Nee joh, we gaan gewoon old school koken op gas. Ingebouwd koffieapparaat? Ben je gek, ik koop wel een simpel koffieapparaat.

Kraankeuzes.....

Maar toen: de kraankeuzes! Een Quooker-kraan leek me toch wel erg handig. En dus kozen we voor de Quooker combi+ met Fusion Round kokendwaterkraan. Koud, warm én kokend water uit één kraan. Er is een wereld voor me open gegaan kan ik je zeggen. Stiekem gebruik je vaker kokend water op een dag dan je in eerste instantie denkt. Denk aan: pasta, aardappelen, groenten en eieren koken, een pot thee zetten, babyflesjes bereiden en die vettige ovenschaal schoon spoelen onder de kokend water kraan. Ik vind de kraan oprecht ook heel mooi staan in ons interieur. Wij hebben gekozen voor de combi+, dit omdat onze keuken in de aanbouw van ons huis staat, en de afstand van de CV-ketel naar de keuken behoorlijk groot is. Zonder de combi+ moesten we ruim 16 seconden wachten tot we warm water hadden. Nu hebben we diréct en onbeperkt warm water, en 7 liter kokend water in ons reservoir, wat in no-time is aangevuld als het op is (dit is me in die 5 jaar tijd overigens nog nooit gebeurd). Een leuk detail: als je de kokendwaterkraan gebruikt, of als het reservoir opwarmt verschijnt een mooie rode lichtring rond de kraan, erg mooi!

Energiezuinig

Wist je dat het gebruik van de Quooker-kraan ook nog eens energiezuinig én duurzaam is? Gooi maar eens al het water wat je hebt weggegooid uit je losse waterkoker in een emmer, daar zal je van schrikken. Met de Quooker-kraan verbruik je altijd exact de hoeveelheid die je nodig hebt, en nooit meer. Via deze link kan je heel gemakkelijk binnen 1 minuut checken hoeveel water en energie jij binnen je huishouden kan besparen door het aanschaffen van een Quooker-kraan.

Kindveilig

En mocht je nou denken: dat is toch hartstikke gevaarlijk, zo’n kokend water kraan? Er zit een speciale kind beveiliging op de kraan. Het lukt een kind écht niet om de kraan zomaar aan te krijgen. Ik heb al vele vriendinnen in de keuken gehad welke het niet is gelukt. Als je het eenmaal doorhebt is het easy-peasy, maar een kind leg je het niet uit natuurlijk. Wat ook súper fijn is, is dat de kraan aan de buitenkant niét heet wordt als je de kokend water kraan gebruikt. Wel zo handig met de grijpgrage vingertjes. 


Afbeelding blog 'Quooker: gemak én besparen!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je