{{ message.message }}
{{ button.text }}

Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.

Zo'n bucketlist dingetje als het gaat om qualitytime met de kinderen, in dit geval met onze dochter Mailiyah.

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.' Achtergrond blur afbeelding


Nu ze zes is en echt het besef heeft wilde ik onwijs graag een keer een weekendje weg met haar. Een overnachting in een mooi hotel, een kamer met bad, lekker laat naar bed gaan en natuurlijk iets leuks in de buurt om te ondernemen. Afgelopen weekend was het zover, lezen jullie mee met ons avontuur?

In onze zoektocht ben ik begonnen met het uitkiezen van een leuke activiteit. De Orchideeën Hoeve stond al een tijdje op mijn lijstje en als ik naar Mailiyah kijk weet ik dat dit het perfecte cadeau is. Haar liefde voor dieren en bloemen is zo groot dat de Orchideeën Hoeve wel de juiste keuze moest zijn! Nu dit eenmaal vast stond ben ik opzoek gegaan naar hotels in de buurt en kwam ik al vrij snel terecht bij van der Valk in Emmeloord.

Kamer boeken
Oké dit klinkt nu misschien heel gek, maar jeetje wat vond ik het spannend. Die knop indrukken van betalen en het besef hebben dat ik voor het eerst twee nachten weg ga met mijn dochter. Alleen, zonder man en zonder onze 2 andere kinderen! Dat was wel weer een drempel als je het hebt over loslaten.

Nu was het moment daar gekomen om de koffers te pakken. Omdat ik een beetje last minute (op de dag zelf) besloten had om twee nachten te boeken in plaats van één en mijn man laat thuis was heb ik toch lichtelijk gehaast de koffers ingepakt. In het kader van, alles is te koop en in de hoop niks vergeten te zijn!

Aankomst

Bij aankomst had ik gewoon kriebels in mijn buik. De uitstraling van het hotel en met in gedachten dat we hier gewoon de komende 2 nachten gingen logeren maakte mij zo echt intens gelukkig. Mailiyah straalde van oor tot oor, gaan we hier echt slapen mama? Wat is het hier sjiek! Zijn hier alleen maar deftige mensen? En dan liepen we alleen nog maar de lounge binnen..

Hotelkamer

Zodra je de deur opent van de hotelkamer en je het gezichtje van je dochter ziet is echt goud waard. We hadden de meest "normale" kamer (economy), maar wat was hij prachtig. Laat staan als je één van de andere kamers kiest! Maar een hotelkamer is voor een kind natuurlijk al een beleving op zich. Het onwijs grote bed, de badkamer met ligbad, de mini koelkast, de televisie en de heerlijke kussens. Echt werkelijk alles vond ze, nee vonden wij, prachtig! Hier gaan wij ons wel vermaken de komende dagen.

Wat hebben wij ondernomen

Zaterdagochtend zijn we naar De Orchideeën Hoeve gegaan. Ze zijn vanaf 09.00 uur geopend en ik heb er voor gezorgd dat we er op dat moment ook direct waren. Dat zou ik iedereen willen aanraden. Qua tijd heb je het met een ochtend -naar mijn mening- ook wel gezien en in de middag is het vaak (wat ik heb gehoord en nu ook zelf ervaren) een stuk drukker. Zo hadden wij in de ochtend nog een aantal privé momenten en stonden er op het moment dat wij richting uitgang gingen, toch redelijke rijen bij de ingang. Het is echt een aanrader om heen te gaan. De dieren zelf voeren (wel tegen een vergoeding), hoe alles is opgesteld en de mogelijkheden die je daar hebt zijn echt meer dan het geld waard. Een tip: neem schone kleding en/of regenlaarzen mee. Dat was ik vergeten! Op de binnenspeelplaats kan er namelijk met water en zand gespeeld worden. En wat is nou lekkerder voor een kind dan zich zorgeloos uitleven?!

Na de Orchideeën Hoeve zijn we ook nog even gezellig naar de film geweest, aten we popcorn als lunch, hebben we een heerlijk spa middagje gehouden in onze hotelkamer en zijn we in de avond op onze pantoffels uit eten geweest! Het eten in het hotel was echt fantastisch en genoeg keuze ook voor kinderen!

De volgende ochtend na het ontbijt wilde Mailiyah graag nog even in bad, aangezien we thuis geen bad hebben snapte ik dat helemaal en kon ik in de tussentijd mooi onze koffer weer inpakken. Na het uitchecken hebben we nog heerlijk samen spelletjes gespeeld in de lounge en hebben we ons weekend afgesloten met een warme chocolademelk en appeltaart!

Tips

Naast de tips die ik hierboven heb gegeven voor De Orchideeën Hoeve heb ik zelf ook nog een aantal leuke en praktische tips die ik graag met jullie wil delen.

Heb je een kamer geboekt met ligbad? Koop dan ook wat leuke badspulletjes bij bijvoorbeeld de action en maak er een gezellig cadeautje/pakketje van. Denk hierbij aan een badspons, wat leuke bruisballen en ik had ook wat leuke gezichtsmaskers gekocht. In het hotel zelf hadden ze een badmuts, maar deze is misschien ook nog handig om mee te nemen zodat niet bij elke badsessie de haren nat worden.

Oeps! Wat ik was vergeten, was een leuk spelletje of een boekje om te lezen voor op de hotelkamer. Niet dat wij ons hebben verveeld maar het is toch handig nog iets voor op de kamer mee te hebben. De tip die ik ook kreeg via een instagram vriendin is om (plastic) champagneglazen en kinderchampagne mee te nemen, een top idee om het gezellige weekend in te luiden!

Daarnaast is het handig om van te voren te bekijken wat er allemaal te doen is, hierbij ook rekening houden met de weersomstandigheden en een eventueel backup plan. Zwemkleding en een badhanddoek bijvoorbeeld kunnen altijd handig zijn als backup plan!

Als laatste tip, zorg dat je genoeg ruimte hebt op je telefoon of neem een camera mee. Niets is leuker om alle mooie momenten vast te leggen en deze aan het eind van je weekendje weg samen te vatten in een leuk filmpje voor een blijvende herinnering.

Oké nog één allerlaatste tip dan, geen noodzakelijke maar wel altijd 1 die ik graag toe pas. Een souvenir, naast dat ze iets uit mocht kiezen in de orchideeënhoeve, mocht ze ook een aandenken aan het hotel. Zo hadden ze kleine van der valk knuffeltjes te koop bij de balie, deze kocht ik voor haar op de dag dat we weggingen. Ik vond die wel toepasselijk en een mooi aandenken voor ons eerste weekendje weg samen!

Terugblik

Het was echt meer dan fantastisch en ik kan het echt iedereen aanraden. De ontspanning, de liefde, de glimlachen, de gesprekken, de fijne knuffels, echt ALLES! Dit neemt niemand meer van ons af. Wat kijken wij terug op een prachtig weekend, een herinnering voor altijd!

Hieronder nog een klein impressie van ons weekendje weg, hopelijk heb ik jullie geïnspireerd om dit ook eens te gaan ondernemen, want geloof me! Het zal jou en je kids goed doen en daarom meer dan de moeite waard!

Liefs Marisa

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

Aankomst in het hotel, wat vond ze het spannend

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

In onze hotelkamer, Mailiyah kijkt lekker een filmpje terwijl ik de koffer uitpak

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

Ik had inclusief ontbijt geboekt en dat is ook zeker een aanrader, genoeg heerlijke keuzes en een fijne start van de dag

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

Vogels voeren in de Orchideeën Hoeve, best een beetje spannend omdat we de eerste waren en allemaal op ons af kwamen

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

De vogels en flamingo's voeren, ze vond het prachtig!

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

Kijk mama, ik kan de schildpad gewoon aaien. Ik hou van dieren mama!

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

Een heerlijk spa middagje met bruisballen en gezichtsmaskers

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

Heerlijk samen uit eten in het hotel inclusief ice tea uit een wijnglas

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

Als afsluiter kochten we een van der valk knuffeltje als aandenken

Afbeelding blog 'Qualitytime met je kids, ik kan het iedereen aanraden.'

Hopelijk vonden jullie het leuk om ons avontuur mee te beleven

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je