{{ message.message }}
{{ button.text }}

Psoriasis

Mijn jaar is niet geweldig begonnen: op oudejaarsavond had ik spontaan wat rode vlekjes. Ik dacht meteen aan de noten die ik gegeten had en hoopte dat deze rode vlekjes na een paar daagjes wel weer weg zouden zijn. Dat was ook zo, maar helaas kwamen daar honderden andere rode vlekjes voor terug: op mijn benen, armen, buik, rug....noem maar op! Deze jeuken ook nog eens verschrikkelijk. Ik zit normaal prima in mijn vel, maar ik merk echt dat ik me hierdoor minder fijn voel, toch wat onzeker. Mijn jongste noemde het zelfs ronduit:'' vies". Erg logisch dat een kind van 3 jaar daar zo tegen aan kijkt, maar zo voel ik me zelf ook een beetje.

Afbeelding blog 'Psoriasis' Achtergrond blur afbeelding
Ik kom net terug uit het ziekenhuis en nadat ik een aantal vrienden en familieleden heb gebeld en gesmst, moet ik mijn verhaal nog even kwijt in deze blog. Mijn jaar is niet geweldig begonnen: op oudejaarsavond had ik spontaan wat rode vlekjes. Ik dacht meteen aan de noten die ik gegeten had en hoopte dat deze rode vlekjes na een paar daagjes wel weer weg zouden zijn. Dat was ook zo, maar helaas kwamen daar honderden andere rode vlekjes voor terug: op mijn benen, armen, buik, rug....noem maar op! Deze jeuken ook nog eens verschrikkelijk. Ik zit normaal prima in mijn vel, maar ik merk echt dat ik me hierdoor minder fijn voel, toch wat onzeker. Mijn jongste noemde het zelfs ronduit:'' vies". Erg logisch dat een kind van 3 jaar daar zo tegen aan kijkt, maar zo voel ik me zelf ook een beetje. Na pilletjes en een zalf werd het niet minder en vanochtend had ik dus eindelijk een afspraak bij de Dermatoloog. De diagnose was heel snel gesteld: psoriasis. Ik moet nu beginnen met lichttherapie. In principe 3 keer per week naar het ziekenhuis, maar ik heb toch maar 2 keer per week afgesproken, omdat ik dit bijna niet kan regelen. De eerste behandeling heb ik vanmorgen meteen gehad: 25 seconden in een soort staande zonnebank. Ondanks dat ik me van te voren erg goed heb ingelezen en ik deze diagnose wel had verwacht, voel ik me toch verdrietig. Natuurlijk, het kan allemaal veel erger, maar leuk is anders. Hopelijk kan ik deze zomer gewoon onbezorgd in mijn bikini en tot die tijd verstop ik mezelf maar in grote, warme truien...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je