Snap
  • Mama
  • Gezond
  • gezondheid
  • preuts

Preutsheid gewenst als moeder?

Er is natuurlijk altijd een nog een taboe op naaktheid en dingen als met je kinderen in bad gaan op een bepaald moment, maar moeten we hierdoor preuts gaan doen? Of ben ik al preuts?
6 jaar geleden

Mijn vriend en ik slapen in alleen een onderbroek. We gaan ook zo naar het toilet of naar de kids als er 's nachts iets is. De kids vinden het heel normaal dat papa en mama 'in hun blote buik' slapen, zelf hebben ze wel een pyjama aan. Toilet- en badkamerdeur gaan bij papa en mama wel dicht, maar niet op slot (alleen wel als er vriendjes over de vloer zijn). In en uitlopen mag gewoon. De kids zijn zo nieuwschierig dat ze de wc deur vaak juist wijdopen laten staan om zo te kunnen meegluren naar de keuken ;) Naaktheid is bij ons geen ding, mocht het ongemakkelijk worden als de kids groter zijn dan zien we dat dan wel weer. Wij hebben een dochter van 6 en zoontje van 4.

6 jaar geleden

Bij mij zijn ze 7 en 9 en als ze de kans krijgen springen ze nog graag bij mij in bad.

6 jaar geleden

Doen waar je je goed bij voelt. Ik ben een kouwkleum en slaap zelfs de halve zomer nog onder een winterdekbed. En nu dus in een pyama. Maar wij gaan gewoon in bad en naar de wc zonder de deuren op slot te doen,iedereen kan in en uit wandelen. Of er moeten vriendjes over de vloer zijn dan gebruiken we wel het slot wat er opzit. Op school krijgen ze lente kriebels voorlichting op niveau en bij mijn dochter ging het over wanneer je in je blootje bent. Toen hoorde ze dat het overal verschillend is. Want er zijn er ook bij waar bij iedereen de deur op slot gaat. Doen waar je je goed bij voelt en zodra je kindje het niks vind om zo naast je te kruipen zal hij dat wel aangevenof gewoon vragen, waarom je geen onderbroek aan hebt ofzo. Ik krijg mijn kinderen ook niet in een pyama naar bed, die doen ze uit en slapen gewoon in hun onderbroek en soms een hemd bij de jongste maar dan moet ik die aangegeven hebben nadat ze uit bad kwam

6 jaar geleden

Doen waar jij je goed bij voelt. Hier dochter van 4 en zoon van bijna 3. Slapen beide altijd naakt en lopen ook zo naar de wc. Kids weten niet anders. Ook samen onder de douche met of papa of mama kunnen ze heel erg van genieten. Zolang jij er niet moeilijk over doet zullen zij er op deze leeftijd nog niet raar over denken.