{{ message.message }}
{{ button.text }}

Potjestraining op 19 maanden?

Op welke leeftijd zijn jullie met potjestraining gestart?

Afbeelding blog 'Potjestraining op 19 maanden?'

Het is een doordeweekse woensdagavond. Ik heb net een lading was mee uit de droger om op te plooien. Mijn man haalt onze jongens uit hun bad. Terwijl mijn man roept dat hij naar het toilet moet en dat de jongens alvast naar de woonkamer moeten gaan, sta ik handdoeken te plooien. Mijn peuter van nipt 19 maanden jong  komt slechts gehuld in een luier naar mij toegelopen. Druk babbelend: 'pipi pipi pipiii'. Dit is sinds enkele dagen een nieuw woordje dus ik ga er eigenlijk niet echt op in. Tot ik plots hoor dat hij het potje van zijn oudere broer naar de woonkamer schuift. Dat potje haalden we enkele dagen geleden na 2 jaar in de vergeethoek vanonder het stof omdat Memphis er steeds wou op zitten. 

Ik dacht nog, zou hij nu echt voelen dat hij moet plassen? Dat is toch heel vroeg? 

Voor ik iets kan zeggen trekt Memphis zelf zijn luier uit, smijt hem op de grond, gaat parmantig op het potje zitten, kijkt me aan en zegt: 'pipi!'.

Hij staat op en wijst fier naar de plas die hij op het potje deed. Zowel zijn grote broer als ikzelf stonden er verbaasd naar te kijken. Hij mocht natuurlijk een overweldigend applaus in ontvangst nemen. Papa haalde vliegensvlug zijn gsm boven om deze mijlpaal vast te leggen.

Het was me de afgelopen dagen wel opgevallen dat Memphis 's ochtends een redelijk droge tot volledig droge luier had bij het opstaan. Hij vraagt ook al een paar dagen om op het potje te mogen zitten wanneer wij naar de WC gaan. Maar toch had ik nog niet aan het starten met potjestraining gedacht.

We hebben immers nog een vol jaar de tijd voor hij met school start en dus zindelijk 'moet' zijn. 

Nu hij zelf aangeeft er klaar voor te zijn zullen we maar starten zeker? We zijn natuurlijk zo fier als een gieter dat hij nu al op het potje wil gaan! Toch twijfel ik een beetje, is het niet wat vroeg om al te verwachten dat hij nu elke dag op het potje gaat oefenen?

Hoe oud waren jullie kleintjes toen ze begonnen met potjestraining? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je