Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Post zwangerschapshaar.

Acht maanden na de bevalling kwam mijn menstruatie eindelijk weer opgang. Mijn hormonen waren dus weer redelijk genormaliseerd.

Verder merk je daar niet zoveel van behalve dan je haar dat als een malle uit gaat vallen. Mijn kam zat dagelijks helemaal vol met haar. Mijn dochter zat onder de lange blonde haren, de trap etc. Ook werd het droog en dof, ik kon er niks mee. 

Na een haarmasker werd het iets beter maar de nieuwe haren diende zich aan. Hele korte stugge plukjes haar op mijn voorhoofd. Een mooi kransje langs mijn haarlijn. Maar doordat mijn haar zo dood was droeg ik het in een staart of een knot waardoor de nieuwe haartjes nog meer opvielen. Tijd voor een knipbeurt. 

Ik heb lange tijd kort haar gehad en heb het voor mijn bruiloft in augustus laten groeien. Ik riep steeds dat na de bruiloft ik het er meteen weer af zou knippen, maar een nieuwe angst bekroop me: The mommy look! Ik wilde geen kort mama kapsel en ineens zag ik het helemaal niet meer zitten om het te laten knippen. Maar het kon echt niet meer, dus ik moest. 

Ik besloot voor een kapsel te gaan dat ik al kende, een kant lekker kort en de andere kant een lok. Maar de kapper is nogal voorzichtig. Ze was klaar zei ze en ik vond dat er nog wel een stukje af mocht en toen ze klaar was nog een stukje. Ik was tevreden wat betreft de aanblik van mijn haar, het leek gezond. Maar die lok was toch best wel suf. Thuis werd er ook niet heel enthousiast gereageerd en op mijn werk zei niemand er wat van. 

De volgende ochtend was ik nog steeds niet tevreden en belde de kapper. Ik mocht langskomen om het bij te laten werken zonder extra kosten! Ik dacht erover om het toch maar helemaal kort te doen maar de kapster was terughoudend. Ik stemde in om mijn haar te laten knippen en dat misschien alsnog voor een ultra kort koppie ging. Uiteindelijk was ze na weer driemaal het bevel korter van mijn kant. En ik twijfelde nog steeds. Misschien moest ik er nog aan wennen zei ze. Als ik nog steeds een korte coupe wilde mocht ik nogmaals terugkomen. Dus toch maar naar huis. 

Vanochtend keek ik in de spiegel en was ik wel tevreden. Maar ik denk dat ik de volgende keer toch maar voor de korte coupe ga. En niet meer naar de kapper gaan als ik midden in mijn menstruatie zit is misschien ook een idee, haha!

9 jaar geleden

Wat vaag dat je kapper zo terug houdend is, meestal kriebelen hun knipvingers als iemand zegt, knip maar af! Nu 6mnd na de bevalling is mijn haar gestopt met uitvallen.. Eindresultaat.. Idd net als jou een tweede korte coupe onder m'n lange, al dunne, maar nu extreem dunne haren.. Als of je lichaam zelf naar de kapper is geweest en een korte coupe heeft gefixt... 1 voordeel, als die korte haartjes wat langer zijn, vallen ze mooi weg onder m'n lange lokken en heb ik zowaar volume! Gewoon niet naar die lange dunne pieken onderop kijken.. Sjaal om en t lange valt wat weg door die sjaal

9 jaar geleden

Ik had ook ontzettend veel last van haaruitval! Zo herkenbaar. Is na de bevalling weer totaal veranderd :)