Snap
  • Mama
  • Positiviteit
  • positiefdenken
  • coronatijdperk

Positiviteit kent geen tijd✌️

Waarom we positief moeten blijven

Heb je haar weer! Juuuuuup!

Weetje waarom...

Omdat dit het stukje is waar we WEL invloed op hebben!

Dat bepaalde dingen momenteel K.U.T. (kwalitatief uitermate teleurstellend) zijn wil ik niet ontkrachten hoor! Maar de negatieve aandacht er aan alle kanten opleggen, maakt het gewoonweg niet beter! Het zorgt er aan het einde van het verhaal juist voor dat je je nog minder fijn gaat voelen.

En als je het deelt en je krijgt bevestiging (3 maal raden) voel je je achteraf nog vervelender.

Hiermee wil ik uiteraard niet zeggen dat alle emoties de dovepot in moeten, dat niemand iets mag voelen of uiten.

Ik ben namelijk groot voorstander van voelen en uiten.Wat ik wel zeg is dat je invloed heb op de manier waarop!

Dat je in deze bizarre wereld waar alles bepaald lijkt ZELF de invloed hebt, om een keuze te maken, hoe je met deze gevoelens omgaat!

Denk positief!

Denk in mogelijkheden!

En denk in liefde naar elkaar!

Want die liefde lieve lieverds!

Die positiviteit..

Die kunnen we nu gebruiken!

❤️

3 jaar geleden

Ik baal van de lockdown. Ik werk in de zorg. Mijn meisjes gaan normaal alledrie naar school. Dan voel ik me niet zo schuldig dat ik werk. Maar nu... ik moet extra werken ivm quarantaine van collega’s en zij zitten de komende weken weer bij opa’s en oma’s en in de noodopvang bij allerlei vreemde juffen, meesters en bso-leidsters. De vragen begonnen vandaag al ‘mama de mama van X blijft thuis, waarom jij niet?’ Mooi idee om de scholen te sluiten zodat iedereen thuis gaat werken. Voor mij gaat die vlieger niet op. En echt, ik houd van mijn werk en ben blij iets te kunnen betekenen in deze nare crisis, maar toch... ik ben in de eerste plaats moeder van 3 meisjes die mij nu meer dan ooit nodig hebben en ik voel dat ik ze tekort doe.