{{ message.message }}
{{ button.text }}

Positivisme

Een dure leerschool. Maar laat het maar een leerschool zijn. En de frustratie positief gebruiken.

Afbeelding blog 'Positivisme'

De afgelopen dagen heb ik een dure leer school gehad. Ik dacht iets goed te doen. Mensen kansen te geven. Geen gebruik te maken van algemene gelden en misschien andere een beetje toekomst te bieden. En ja ook ik werd er zelf beter van, helaas was idee geboren uit noodzaak. Jammer genoeg, werd er nogal kort door de bocht op gereageerd. Ik zou willen profiteren en sommige groepen in de samenleving als minderwaardig zien. Ik denk daar juist het tegenovergestelde over. Meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen. Maar dit deed me verdriet en gaf me een slapeloze nacht. En ik ontdekte frustratie. Een frustratie die ik eigenlijk niet wil.

Dus ik heb maar besloten dat ook deze dag en nacht niet zinloos moet zijn. En nog meer dan ooit heb ik besloten het positieve van de mens te zien. Dat maakt me een stuk vrolijker en kost me minder energie. Hoe hou ik me daar aan? Mezelf te straffen als ik het niet doe. De goede doelen collectes zijn weer in volle gang. Dus bij iedere negatieve gedachten een euro in het goede doelen potje. De collectant die als eerste komt heeft mazzel. Die krijgt het potje extra.. Is het potje leeg dan gaan we gewoon weer opnieuw beginnen.

Het potje staat nu op mijn nachtkastje. Eens kijken hoe snel ik me weer beter ga voelen! Ik hoop door zelf positief en open in het leven te staan, het goede voorbeeld te geven en te zorgen voor een evenwichtige opvoeding. Ik denk dat de wereld er weer eens vrolijker uit ziet. Begin dus maar bij mezelf.

Hoe mijn persoonlijke voortgang is. Daarvan wil ik jullie best op de hoogte houden. Mijn vorige blog beschouw ik vanaf nu als niet geschreven. En ik hoop dat mamaplaats deze weg haalt.

Mochten er moeders zijn die mijn goed bedoelde initiatief overnemen. Hou me dan ook op de hoogte!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je