{{ message.message }}
{{ button.text }}

Positive vibes

The Secret

Afbeelding blog 'Positive vibes'

Lekker klagen, zeuren en bitchen over de dingen die ik stom vind? Check! Ik ben er goed in. Word ik daar gelukkiger van? Soms lucht het wel eens op maar in the end is het negatief. Je houdt je bezig met negatieve gevoelens en gedachtes. Ook kan ik me echt wel druk maken over dingen die zouden kunnen gebeuren. Dit is vooral vermoeiend maar het schijnt dat je het universum op deze manier niet veel goed verzoekt

Ken je die dagen dat je je verslaapt, je kleine teen stoot en de trein voor je neus weg rijdt? Dan wordt het zo'n dag he? Je hebt al geen positieve verwachtingen van de dag en waarschijnlijk zal er dan ook weinig goeds gebeuren. The law of attraction. Je voelt je shit door de ochtend en dan wordt het er niet beter op. De truc is om te proberen dat je mood weer naar het positieve te veranderen en weer in je happy-place te komen. 

The Secret

Jaren geleden (lees: ik denk zeker wel 8 jaar) heb ik het boek The Secret gelezen. Van dit boek is ook een docu gemaakt en die kan je vinden op Netflix. Deze docu heb ik laatst gekeken en dit heeft me echt wel weer even aan het denken gezet. Zeker op dit punt in mijn leven. Heel kort gezegd is hét geheim: the law of attraction. Je hebt zelf invloed op je leven. Waar ik voorheen ook al heel erg in geloofde is dat als je iets ECHT wilt, je hiernaar handelt en dit voor je ziet en visualiseert, je dit ook gaat bereiken. Zo heb ik in mijn dertig-jarige leven meerdere momenten gehad waarbij ik dingen die ik heel graag wilde ook echt in mijn hoofd zag gebeuren en dit is dan ook allemaal gelukt!

All that we are is a result of what we have thought

Buddha

Gevoelens

Wij hebben allemaal gevoelens. Gevoelens laten ons weten wat we denken. Negatieve gevoelens zorgen ervoor dat je je slecht voelt: angst, depressie, schuld, haat, wraak, spijt, boosheid, verwijt en je zorgen maken. Van deze gevoelens krijg je absoluut geen energie. Aan de andere kant heb je ook positieve gevoelens. Deze zorgen ervoor dat je je goed voelt! We hebben het dan bijvoorbeeld over liefde, plezier, passie, blijdschap, hoop, tevredenheid, opwinding en dankbaarheid. 

De kracht is om je te focussen op positieve gevoelens en gedachtes. Je kunt je gevoelens en gedachtes de baas zijn. Als je iets graag wilt maar je hebt het gevoel niet, dan komt het niet, dan is het een lege wens. Je moet het voelen. Als je negatieve gevoelens en gedachtes hebt dan straal je dat ook uit. Je zal dan niet veel positiefs terug krijgen.

Geluk ontstaat door je volle aandacht te geven aan gedachten die je gelukkig maken en gedachten die dat niet doen te negeren.

Visualiseer je doelen

Wat super belangrijk is: begin elke ochtend met het dankbaar zijn voor alle mooie en leuke dingen in je leven. Denk aan de dingen waardoor je je goed voelt. Focus je dus vooral NIET op wat je niet hebt. Visualiseer wat je wilt en denk aan het eindresultaat. Los van of je nu in The Secret gelooft, vind ik dit sowieso een hele goede mindset! Je hoeft nog niet te weten HOE je je doel gaat bereiken maar wel dát je het gaat bereiken. Zie het voor je en probeer dat gevoel te pakken wat je dan zal hebben. Het antwoord op de vraag hoe je het gaat bereiken dat komt vanzelf, door de toewijding en geloof in het "wat".

Afbeelding blog 'Positive vibes'

Voor mij was het echt wel weer een eye-opener om deze docu te kijken. Vorig jaar is een rollercoaster geweest waarbij ik ook zeker heel veel negatieve gevoelens en gedachtes heb gehad. Als ik nu terug kijk besef ik me dat die negatieve gevoelens en gedachtes me ook niet veel goeds hebben gebracht. Ik heb mezelf een trap onder m'n reet gegeven, ook echt wel een beetje dankzij deze docu, en geloof dat dit echt wat verandert. Ik ben me bewust geworden van de dingen waar ik super dankbaar voor ben, ben gaan proberen me niet bezig te houden met de dingen die ik niet wil en die ik vervelend vind en ik ben me juist gaan focussen op hoe ik het wél wil.

Ik geloof niet dat je de loterij gaat winnen als je dit visualiseert en dus over jezelf afroept, dat is te simpel. Ik geloof wel dat je bereikt wat je maar wilt als je er in gelooft, het resultaat visualiseert, ervoor gaat, met al je passie en er hard voor werkt. De juiste mensen of gebeurtenissen zullen op je pad komen.

Als je de docu wilt kijken, bereid je wel voor op intense Amerikaanse taferelen. Het boek kun je hier kopen en er is zelfs een werkboek waar je zelf mee aan de slag kunt!

XOXO Astrid

Perf not so Perf

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je