{{ message.message }}
{{ button.text }}

Positief door de Coronatijd.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. En ik denk dat we nog wel even in deze Coronatijd zitten. Maar goed, we moeten er mee dealen. En ook al is het niet altijd leuk, we moeten er wat van maken. Ik geef enkele tips om positief door deze tijd te komen.

Afbeelding blog 'Positief door de Coronatijd.'

Het belangrijkste wat ik geleerd heb in deze tijd om je te berusten in de situatie. We hebben alles al meegemaakt hier in Nederland. Van lockdown tot versoepelingen en weer terug. Wij kunnen er toch niets aan veranderen. Het gaat zoals het gaat. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Maar het helpt echt. Want waarom verzetten of druk maken? Wij kunnen er toch niets aan veranderen. Ik bedoel, het enige wat je kunt doen is de regels volgen. Zorgen dat je alles doet wat je kan doen om gezond te blijven. En wat er gebeurt qua lockdown, daar kunnen wij niets aan doen.

En wat ontzettend belangrijk is, is om je mindset te veranderen. In Nederland hebben wij over het algemeen een snel leven. We hebben het druk en moeten van hot naar her. Maar nu zijn we verplicht om even pas op de plaats te maken. Buiten het werk om, als je niet thuis kunt werken, zitten we thuis. Alle sociale dingen kunnen niet of zijn beperkt. Boodschappen is een uitje. En we kunnen denken, ik word compleet gek thuis. Ik loop tegen de muur, de kinderen zijn vervelend en ik weet niet hoe ik het moet bolwerken. En die momenten hebben we allemaal. Maar, laten wij het is anders bekijken. Dit is zo’n uitzonderlijke situatie, dit gebeurd niet gauw opnieuw, nu kunnen we (gedwongen) tijd maken voor elkaar. Tijd met het gezin. En dat is ook wat waard toch!

Probeer het gezellig te maken. Neem is de tijd om lekker te koken of te bakken. En wandelen mag nog steeds! Laat de kids lekker uitrazen in het bos of een speeltuintje. Want wandelen maakt echt verschil. Even frisse lucht. Even je hoofd leeg maken. En je zult zien dat je wanneer je thuiskomt, je echt een verschil voelt. Laat de schermen even uit en maak tijd om samen iets te doen. Een spelletje bijvoorbeeld.

Het klinkt misschien ontzettend kneuterig. Maar het snelle leven ligt gewoon echt even stil. Dan kun je het beter maar gezellig en fijn maken met elkaar. En ik ben ervan overtuigd dat je mindset echt een belangrijke rol speelt in het geheel. Probeer het eens! Dat kan nooit geen kwaad!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Jamie-Lee

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je