Snap
  • Mama
  • Gezond

PMS??

Hallo dames,

Bah ik voel me niet goed, alweer niet... Het lijkt alleen maar erger te worden. Na de bevalling heb ik nog een half jaar borstvoeding gegeven en gewacht tot mijn menstruatie op gang kwam, ik had wel last van hoofdpijn maar alles was goed hanteerbaar. De onregelmatigheid van mijn cyclus vond ik alleen erg vervelend en daarom ben ik weer gestart met de pil. Eigenlijk sinds ik weer begonnen ben met de pil heb ik dat ik rondom de "eisprong" zulke hormonale schommelingen heb dat ik merk aan mijn eigen reactie op situaties dat ik weer op de helft van m'n strip zit.

Ik kan enorm uit mijn slof schieten om niets, huilen om goede tijden en heb enorme trek in zoetigheid. Als ik niet beter zou weten zou je denken dat ik zwanger ben... En dat is nu net niet de bedoeling. Daarnaast begint een week voor mijn menstruatie moet komen mijn migraine en vanaf de halve strip zijn mijn bekkenklachten weer in alle hevigheid aanwezig, met daarbij lage rugpijn die op rugweeën lijken... Mijn gedrag is echt verschrikkelijk, ik heb op het moment medelijden met iedereen uit mijn omgeving. Zelfs tijdens de zwangerschap had ik niet zoveel last van die hormonen. Ik kan niet normaal reageren, heb een kort lontje, kan om een scheet huilen en heb nergens echt zin in. Dit is dus ondertussen zo'n 2-3 weken per maand aanwezig.. Niet echt gezellig en zelf wordt ik nog geirriteerder van de hele situatie, omdat ik niet normaal kan doen.

Vanochtend ben ik bij de huisarts geweest, we hebben al vaker gesproken over andere mogelijkheden dan de pil, want die hoofdpijn werd steeds erger. Maar nu al die andere klachten erbij komen en ik al meerdere malen verschillende pillen heb geslikt, heb ik samen met de huisarts de knoop door gehakt. Ik ga voor een spiraaltje, ik vind het doodeng, bang voor de pijn en dat het spiraaltje niet goed geplaatst wordt of niet goed werkt. Bij mij gaat nooit iets normaal dus de angst is dat het nu dus ook weer niet normaal gaat.. Ik weet het doemdenker, en ook dat is wat ik in deze periode heel goed kan, jammer genoeg.

Ik hoop zó erg dat mijn humeur beter wordt en dat mijn migraine in ieder geval in aantal dagen afneemt. Dat ik ongesteld blijf worden maakt me niet uit, want ja ook dat weet je niet bij een spiraal. Misschien stopt het, misschien ook niet.. Ik heb echt behoefte aan positieve verhalen en ervaringen dus heb je die reageer dan :-) Thnx!

11 jaar geleden

Hallo dames, Ondertussen is mijn spiraal geplaatst. Het plaatsen viel me mee en ik heb er wel even last van gehad in de vorm van menstruatie krampen, maar tot nu toe gaat het goed. Over een paar weken voor controle naar het ziekenhuis, daar maken ze een echo om te kijken of het spiraaltje goed zit. Normaal loop ik in deze periode van mijn cyclus met een flinke migraine, maar afkloppen ik heb nu alleen wat zeurderige verkramping in mijn nek die heel goed van stress kunnen komen. Ook merk ik nog geen stemmingswisselingen dus ik hoop zoooooo dat het echt werkt, nog een kleine week en dan zou ik ongesteld moeten worden, hopelijk nu niet meer of in mindere mate!

11 jaar geleden

Bedankt voor je uitgebreide informatie! Mijn zoontje is al 20 maanden dus alles is weer helemaal zoals voorheen.. Ik slik al een multivitamine waar b6 ook in zit maar heb nu net omega 3 tabletten als extra aanvulling gehaald. Hopelijk helpt dat net als het spiraaltje, welke de huisarts voorgeschreven heeft weet ik niet ik moet het nog ophalen. Fijn dat je gereageerd hebt het geeft veel inzicht!

11 jaar geleden

Bedankt!

11 jaar geleden

Heftig ook hoor! Ik heb m gelezen en ben erg benieuwd wat er uit komt bij jou! Sterkte..