{{ message.message }}
{{ button.text }}

‘Plukjes Roze Wolk’

Afbeelding blog '‘Plukjes Roze Wolk’'

Het werd tussen alle drukte door even snel tegen me gezegd, maar het is de meeste waardevolle zin die in de dagen na de geboorte van mijn zoontje tegen me is uitgesproken: ‘Schrik niet en schaam je er niet voor als je niet continue op een roze wolk zit de komende tijd. Het geluk komt met kleine vlagen, geniet hiervan en koester deze momenten. Het is OK als het gewoon even heel erg zwaar is allemaal’

Laat ik eerst vooropstellen dat het goed gaat met ons kindje en ik daar enorm dankbaar voor ben. Mijn zwangerschap en bevalling zijn echter niet zonder de nodige hobbels en onzekerheden verlopen.

Als je dan eenmaal met je gezinnetje thuis bent, komt er veel kraamvisite langs en iedereen is enorm blij en vrolijk om je kindje te zien. Lief, leuk en goed bedoeld zijn de kreten die je om je oren vliegen tijdens deze tijd: ‘Je voelt je vast helemaal anders nu je moeder bent’ ‘Geniet van elk moment’ ’Dit is het mooiste wat je kan overkomen’

In deze periode was ik zó enorm blij dat bovenstaande tegen me was gezegd: ik ging namelijk soms toch aan mezelf twijfelen: Want: ja, ons kindje was een schat en het is hartstikke mooi om moeder te worden en je gezinnetje te mogen starten/uitbreiden. Ik voelde me echter niet anders dan daarvoor (gewoon mezelf maar dan met een hele lieve baby) en heb echt véél momenten gehad dat ik wakker schrok en dacht: o mijn god, dit kan ik niet aan/dit komt te vroeg of meer van dat soort gedachten. Ik kon dan even in paniek raken en merkte toch dat ik af en toe dacht: is er iets mis met me, moet ik me niet anders voelen/gelukkiger zijn? De Roze Wolk was niet helemaal afwezig, maar kwam in kleine (blauwe) plukjes voorbij.

Doordat de verpleegkundige in het ziekenhuis me even apart had genomen en me hier voor had gewaarschuwd, kon ik de paniekmomentjes uiteindelijk weer relativeren en even stilstaan bij de kleine geluksmomentjes.

Misschien is dit voor andere moeders erg logisch en is bovenstaande niets nieuws. Toch wil ik bovenstaande delen omdat ik nog steeds blij ben dat iemand me erop heeft gewezen dat de Roze Wolk niet perse altijd aanwezig is en hoeft te zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je