{{ message.message }}
{{ button.text }}

Plons!

Afbeelding blog 'Plons!' Achtergrond blur afbeelding

Onze dochter was 6 weken op de wereld. Ik moest er even tussen uit. We hadden de eerste 2 weken voor ons drietjes gepland en daarna zou de kraamversite welkom zijn. Geluk bij een ongeluk kwamen er door corona minder mensen. Helaas heb ik mijzelf zo geïsoleerd dat ik alleen mijn moeder en schoonmoeder zag buiten om ons gezinnetje. Ik zat alleen maar aan huis gekluisterd en het dorp had ik nu zo zachtjes aan wel helemaal gezien.

Mijn zus kwam op bezoek en nam me mee om even lekker te gaan zwemmen. Heerlijk heen en weer in het water en het was niet druk. Even van de rand in het water duiken. Ja dat kan ik wel dacht ik. Eenmaal op de rand was het toch wel een beetje spannend, maar ik laat me niet kennen.

Plons! Ik duik het water in. Je weet wel zo een duik dat je met je gehele lichaam tegelijk op het water beland. Met rode benen stap ik het bad uit. Ik probeer het gewoon nog een keer. Wat maakt het uit dat er achter mij professionele duikers me kunnen zien. Ze hebben mijn smak hiervoor ook al gezien. Plons! De badjuf riep van de andere kan van het wat 'die was beter!'.

We gaan het water uit en gaan nog even naar het bubbelbad. Naast het bubbelbad is een glijbaan, met allemaal van die disco lichtjes. Me zus vraagt of ik nog van de glijbaan wilt.

Ja natuurlijk! Ik ben meerdanmama.

Het maakt niet uit wie je bent. Wil jij van die hoge duikplank of van de glijbaan? Gewoon lekker doen! Mensen hebben allemaal oordelen, dus de oordeel van die andere mama aan de zijlijn kan er ook nog wel bij.

Ik denk ook altijd 'wat zouden die mensen wel niet van me denken?' maar achteraf heb ik spijt dat ik het niet gedaan heb. Daar wil ik verandering in brengen en genieten van het leven. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je