{{ message.message }}
{{ button.text }}

Plezier bij Center Parcs

Ondanks de aftandse bunkerachtige bouwval wat zich ons vakantiehuisje noemde, hebben we toch wat afgelachen. Lees hier hoe:

Afbeelding blog 'Plezier bij Center Parcs'

"SHIT, MAM!" gil ik. "Ik ben mijn badpak vergeten!"

"Nou, dan gaan we toch gewoon even naar de Fashion Store?" zegt mijn moeder rustig. Ze is ongewoon goed op de hoogte van het reilen en zeilen van het park.

"De fashion-what? Seriously? Ze hebben hier een winkel?" Ik klaar helemaal op. Op slag ben ik het spinnenrag op het babybedje vergeten, en als ik naar buiten kijk lijken die grijze huisjes zo erg niet meer.

"MET kortingsbonnen," voegt ze er aan toe.

"Waar wacht je nog op?" roep ik terwijl ik met trillende vingers Baby in zijn groene jasje hijs. "Kom op. Naar buiten!"

We spreken af dat we "alleen even gaan kijken", en dat we daarna terugkeren om Baby zijn ochtendslaapje laten doen. En DAARNA gaan we zwemmen in het Oh Zo Tropische bad.

Het is heerlijk buiten. Wat hebben we mazzel met het weer. Het is fris, maar de zon is zo enorm behaaglijk. Zo moeten wintersporttoeristen zich voelen (denk ik, ik durf de ski niet op uit enkel-breek-angst).

Baby kakelt wat af in zijn ultra-stoere, rode McLaren buggy. We volgen de bordjes (niet de lantaarnpalen waarvan mijn moeder zwoor dat het richtingaanwijsborden waren), en spoedig komen we de Market Dôme, het gebouw dat ons vakantieweekend de kleur geef die ons huisje zo mist.

Eerste stop: het modewinkeltje. Een roze bikini MOET modieus zijn dit voorjaar. Er staat een file voor de pashokjes, en dus pas ik de bikini achterin de winkel. Een aanlopende man kijkt erg verbaasd als hij mij een been op ziet tillen om het broekje over mijn onderbroek te kunnen schuiven.

"Ik ben tijdens de bevalling al mijn gêne verloren, meneer," leg ik hinkelend uit. Hij glimlacht ijzig en veegt snel wat haar over zijn rode oren.

Eenmaal dieper in de wildernis van de dôme leeft de toch al moeie Oliver helemaal op. Er is een "tropisch beekje" waar schildpadden, blauwbesnavelde eenden en grote koi karpers in woonden. Vol trots kijkt Baby toe hoe zijn moeder half in het water leunt en de grootste goudvis aait (de huid voelt als een beschimmeld ei). Palmbomen en palmwaaiers kleden de boel mooi aan, en de bontgekleurde parkieten genieten knus van de 22 graden waarin ze in de voliare hun vleugels uitslaan.

We lopen door en vinden twee restaurants, een café, een speelgoedwinkel en een supermarkt. Daarnaast nog een speelmat met een glijbaan en een klimkooi, en nog een kruip-en klimruimte voor de nóg kleinere kindjes: een soort weide met kunstgras. Tenslotte is er nog een evenementenpodium en een ruimte waar peuters onder begeleiding zitten te verven, terwijl uitgeputte ouders niet ver ervandaan aan een kop koffie hangen. Kortom, alles wat je nodig hebt om confortabel te kunnen overleven als de rest van de wereld zou vergaan!

Na zijn ochtendslaapje gaan Baby en ik zwemmen in een ontropisch koud golfzwembad terwijl Oma haar neus begraaft in de LINDA. Dan thuis in bad, weer even tukken en hupsakee, uit eten in het Mexicaanse restaurant (waar een Nederlandse jongen met een naambordje met Paco erop ons niet-Mexicaans in Hollands-gebroken-baksteen aanspreekt en de serveerster VAN HET MEXICAANSE RESTAURANT niet weet hoe ze guacamole moet spellen, omdat "niemand het hier bestelt".

Tot elf uur 's avonds danst, wiebelt en kruipt Baby lachend en klappend over het podium waar een dame live liedjes zingt, en het is daar dat ik mij bedenk dat Baby en ik voor het eerst samen (met Oma) écht uit zijn. Ik ben reuzetrots.

De volgende dag is het een herhaling van de dag ervoor. Baby geniet ZO intens van alle activiteiten, de andere kindjes, de glijbaan en de kindermuziek ("Olifanten hebben de dikste billen van de wereld, tra-la-la-la-la"), dat hij zijn ochtendslaapje overslaat en om 16.00 letterlijk instort halverwege zijn flesje diksap.

Baby heeft een fantastisch weekend gehad, en daar ben ik heel erg blij om.

Volgende keer als we weer naar zo'n huisje gaan? Dan boek ik een VIP!

Nog even een tip: ookal adverteert Center Parcs met restaurants en gratis babyvoeding, wees voorbereid:

De restaurants sluiten schokkend vroeg en de potjes Olvarit maakt alleen de vleesetende kindjes blij.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je