{{ message.message }}
{{ button.text }}

Plekje voor de vrijmarkt eisen: liever niet!

Ja hoor. Ik stap mijn voordeur uit en recht voor ons op de stoep: "VRIJMARKT GERESERVEERD VOOR XAVI". Top. Echt helemaal top.

Afbeelding blog 'Plekje voor de vrijmarkt eisen: liever niet!'

Het was vrijdagmiddag 12 uur. Nog 4 dagen en 22 uur te gaan tot de vrijmarkt op Koningsdag, Kids zijn met papa de deur uit en ik nam een dagje voor mezelf. Ik ging mijn nagels laten doen, naar de kapper, misschien nog een beetje winkelen. Ik had er zin in! Toen ik realiseerde dat het al 12 uur was, moest ik haasten. Ik pakte mijn sleutels en liep haastig de voordeur uit. Lichten uit? Check. Deur op slot? Check. Duct tape, bordjes en stoepkrijt op de stoep? Eh. Check?

Ik remde snel af, anders viel ik over het bordje heen. Ik stapte er netjes overheen en las: VRIJMARKT GERESERVEERD VOOR XAVI. Asjemenou. Wat is dit nu weer? Toen ik verder om mij heen keek, zag ik dat er nog veel meer plekken waren 'gereserveerd'. Ik belde in de auto snel mijn vriendin die een paar huizen verderop woont. 

"Leuk he? Wij mogen onze eigen stoep gaan verhuren. Wat is jouw bedrag per uur?" 

Ze moest lachen en direct begonnen we serieus te praten erover. Zij vond het ook niet kunnen. Haar uitrit was geblokkeerd door een skelter van "Vinnie" en bij de buurvrouw stond de trolly van Bibi voor het hek. Nadat wij uitgebreid gediscussieerd hadden over de namen. Kwam de stelling aan bod: wij vinden niet dat je een plekje voor de vrijmarkt zó vroeg mag reserveren. Al helemaal niet voor iemands uitrit, hek of stoep. 

Wat vinden jullie? Misschien doen jullie dit zelf ook wel...? Wij zijn benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je