Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Plekje voor de vrijmarkt eisen: liever niet!

Ja hoor. Ik stap mijn voordeur uit en recht voor ons op de stoep: "VRIJMARKT GERESERVEERD VOOR XAVI". Top. Echt helemaal top.

Het was vrijdagmiddag 12 uur. Nog 4 dagen en 22 uur te gaan tot de vrijmarkt op Koningsdag, Kids zijn met papa de deur uit en ik nam een dagje voor mezelf. Ik ging mijn nagels laten doen, naar de kapper, misschien nog een beetje winkelen. Ik had er zin in! Toen ik realiseerde dat het al 12 uur was, moest ik haasten. Ik pakte mijn sleutels en liep haastig de voordeur uit. Lichten uit? Check. Deur op slot? Check. Duct tape, bordjes en stoepkrijt op de stoep? Eh. Check?

Ik remde snel af, anders viel ik over het bordje heen. Ik stapte er netjes overheen en las: VRIJMARKT GERESERVEERD VOOR XAVI. Asjemenou. Wat is dit nu weer? Toen ik verder om mij heen keek, zag ik dat er nog veel meer plekken waren 'gereserveerd'. Ik belde in de auto snel mijn vriendin die een paar huizen verderop woont. 

"Leuk he? Wij mogen onze eigen stoep gaan verhuren. Wat is jouw bedrag per uur?" 

Ze moest lachen en direct begonnen we serieus te praten erover. Zij vond het ook niet kunnen. Haar uitrit was geblokkeerd door een skelter van "Vinnie" en bij de buurvrouw stond de trolly van Bibi voor het hek. Nadat wij uitgebreid gediscussieerd hadden over de namen. Kwam de stelling aan bod: wij vinden niet dat je een plekje voor de vrijmarkt zó vroeg mag reserveren. Al helemaal niet voor iemands uitrit, hek of stoep. 

Wat vinden jullie? Misschien doen jullie dit zelf ook wel...? Wij zijn benieuwd!

als er in je straat een rommelmarkt is snap ik dat mensen voor je huis spulletjes verkopen. Maar was wel netjes geweest als ze even hadden aangebeld en hadden gevraagt of het nog vrij was. als ze het maar vrij hebben gelaten zodat je nog je huis in kan. wel een goede les voor volgend jaar. op tijd van de tevoren zelf het plekje voor je eigen huis reserveren. Dan is er nog de oplossing. of het weg halen. En erbij zetten gereserveert voor bewoners. of een ander plekje zoeken. mits je natuurlijk op de markt gaat staan. Ben benieuwt wat je nu uiteindelijk hebt gedaan ermee

7 jaar geleden

Ik vind dat echt raar inderdaad. Eigenlijk zou je niet moeten kunnen reserveren want dat wordt natuurlijk vroeger en vroeger. Wie er het eerst is... En inderdaad, voor iemands huis. Toen ik klein was wisten we dat dat raar was en deden we dat gewoon niet. Eigenlijk moet je het schaamteloos weghalen, maar in de praktijk doet niemand dat denk ik.

7 jaar geleden

Ik denk dat de eerste die er zit recht op dat plekje heeft, anders zou het betekenen dat er op een vrijmarkt niemand kan staan behalve de bewoners.. Bij ons mag de de avond van te voren gaan zitten, met je slaapzak, koningsnacht, super gezellig! Als je de volgende ochtend pas komt, dan heb je te dealen met de plekken die er nog zijn!

7 jaar geleden

Pfff..Ja Reserveren moet kunnen. Hier in Loppersum is de grootste vrijmarkt van het noorden en worden de plekken 4 weken van te voren al toegeëigend. Een paar jaar geleden was dit nog 1 a 2 week voor koningsdag. Het is ook wel nodig, anders heb je gewoon geen plek. Maar voor iemand's huis? Kan eigenlijk niet he.(Ondanks dat de stoep openbaar en van de gemeente is) Denk het enige wat je kunt doen, is volgend jaar optijd langs je hekje o.i.d een vlaggenlijn hangen met een bordje dat het gereserveerd is. Suc6!