{{ message.message }}
{{ button.text }}

Plank wedstrijdje?

Onze plank kampioen

Afbeelding blog 'Plank wedstrijdje?'

Mama als we op het strand zijn mag ik dan planken en dan ga jij timen hoe lang ik het vol houd? Natuurlijk, zeg ik, jij bent de plank kampioen. Planken heeft hij bij de fysio geleerd waar hij 1 keer per week een half uur sport. Hij maakt er een wedstrijdje van om zo lang mogelijk te planken. Het record staat nu op vier minuten. Weliswaar mocht ik dan niet meer tegen hem praten, maar hij doet het wel. Zelfs dochterlief van vijf kan planken. Voor het slapen gaan doen we ook wel eens plank wedstrijdjes.

Met zoonlief gaat het goed. Natuurlijk, niet rennen is lastig, niet springen ook en eraan blijven denken dat je dus niet mag rennen en springen is helemaal moeilijk. Hij is nu eenmaal een beweger. Gelukkig hebben we lekker vakantie en vindt hij het heerlijk om thuis bij ons of bij opa en oma te zijn. Lekker chillen bij opa of oma is de uitspraak elke week. De BSO vindt hij wat minder, maar hij is nu net doorgestroomd naar een nieuwe groep waar ze echt super gaaf buitenspeelgoed hebben waar hij ook mee kan spelen. Een soort netje met een bal waarbij je dan het balletje omhoog schiet. En nee mama, ik ren niet om de bal te pakken, zegt hij boos als ik dat voor de zoveelste keer vraag.

De eerste dag dat hij naar deze BSO was, kwam hij heel blij thuis. Ik maakte mij er (natuurlijk) zorgen om omdat deze BSO omringd is door sportvelden. Dat leek mij wel erg confronterend, maar het speelgoed en het buitenspeelveld is daar echt leuker, aldus de nu zeven jarige.

Er is alvast voor na de zomervakantie met school afgestemd hoe we met de gymlessen omgaan. Een keer per week komt er een fysiotherapeut naar school om oefeningen met hem te doen, terwijl zijn klas de reguliere gymles volgt. Daarnaast is er plan opgesteld met school, persoonlijk begeleider en de arts van Tim over alternatieve oefeningen tijdens de tweede gymles. De arts heeft ingevuld wat hij niet mag. En als je kijkt naar wat hij wel mag, is dat nog aardig wat. Met name oefeningen waarbij je piekbelasting hebt met springen en rennen mogen niet. Dan blijven er aardig wat oefeningen over die hij wel mee kan doen.

Er wordt een tas met materialen samengesteld die gebruikt kunnen worden als hij een keer een oefening niet mee kan doen. Bij deze materialen en oefeningen wordt gekeken of hij die samen met andere kinderen kan doen, zodat hij niet continu alleen aan de slag is. Denk hierbij aan leskaarten met acrobatiek oefeningen.

Daarnaast gaan we zelf een half uur per week naar de fysio zodat hij aan zijn beweging komt. Daar heeft hij dus het planken ontdekt. En voor zijn verjaardag heeft hij een fiets op de groei gekregen. Waar hij nu dus super hard op rond rijdt. Ik kan hem bijna niet bijhouden. Loslaten, loslaten loslaten...

Er komt wat meer rust. Al zijn we toch wel een beetje aan het aftellen naar oktober. Dan volgt er weer een foto....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je