Snap
  • Mama
  • tips
  • verdriet

Pijn in mijn moederhart

Wat mijn zoontje gisteren zei brak mijn hartje echt, en het laat me niet meer los.

Ik zal de situatie een beetje schetsen. Mijn ex en ik hebben een co-ouderschap, wat hartstikke goed gaat. De kids zijn de ene week bij mij, de andere week bij hem. Ook doen we eens in de zoveel tijd iets met elkaar en de kids, en dan gaat mijn vriend ook mee. De kids vinden het geweldig dat zij dat met papa, mama én mijn vriend leuke dingen doen.

Nu is het zomer vakantie. Kids zijn al 2 weken bij papa , en hierna nog een week, en bleven gisteren, nadat wij met zijn 5en naar de film zijn geweest, een extra nachtje bij mij slapen, dat wilden ze graag, ik vond het fijn, en papa was niet lekker dus het kwam prima uit.

Nadat ik mijn zoontje op bed had gelegd moest hij nog even plassen en daarna ging hij op bed liggen, maar hij bleef maar huilen. Normaal is dit een paar seconden omdat hij geen zin heeft om te slapen, maar nu was het echt verdriet hoorde ik..

Ik ben naar hem toe gegaan en ik vroeg aan hem, ‘lieverd, Wat is er aan de hand?’ Waarop hij antwoordde; ‘ik ben hier een week!’ Ik begreep hem niet en zei; ‘nee liefje, je bent hier een nachtje en morgenochtend breng ik je weer naar papa!’ Waarop hij nog harder ging huilen en zei; ‘Maar ik ben hier maar een week!’ Ik begreep het nog niet helemaal en zei; ‘Wat bedoel je nu precies?’ En weer; ‘Ik ben hier maar een week!’ Ik zei hem, ‘Vanaf morgen ben je nog een paar daagjes bij papa, en dan vanaf zaterdag ben je weer een weekje bij mama.’ Het huilen hield niet op, dus ik zei hem; ‘... vind je dat te kort?’ Waarop hij heel hard riep; ‘JA!’ En nog harder begon te huilen. Mijn moederhartje brak bij het zien van het verdriet van mijn zoontje. Ik probeerde hem nog te sussen met ‘lieve schat, je bent vanaf morgenochtend tot zaterdag bij papa, dan ben je een weekje bij mama, dan weer een weekje bij papa, en daarna.... ben je 3! Weken bij mama!’ Het hielp niet echt, hij bleef maar huilen en zei steeds ‘Mama ik mis je zo’. Uiteindelijk heb ik hem kunnen sussen door heel veel te knuffelen en fotootjes te kijken van het hotel en zwembad van de aankomende vakantie, maar zodra ik weer beneden zat bij mijn vriend kon ik mijn tranen niet meer bedwingen. Het doet mij zo’n pijn als ik mijn kinderen zo verdrietig zie.

Wat zeg je tegen je zoontje als hij zo verdrietig is omdat hij je mist? Natuurlijk mag hij van mij ALTIJD bij mij zijn, maar ik kan daar vanwege papa niet altijd aan toegeven. Er zijn nu eenmaal bepaalde afspraken tussen papa en mama, en wellicht is hij te klein om dit te begrijpen, maar ik vind dit het moeilijkst van een gescheiden ouder zijn. 

Hoe gaan jullie hiermee om? Ik kan best wat tips gebruiken.

4 jaar geleden

Zo naar... Heel herkenbaar. Door merg en been.... Jij weet waarschijnlijk het áller beste van iedereen in de wereld wat hij nodig heeft. Tips zijn altijd fijn, maar vertrouw vooral op jezelf. Op jouw moedergevoel (instinct!). Je zoontje kan wellicht ook zelf op een rustiger moment (lekker op vakantie) aangeven wat er in zijn koppie om gaat; Waar hij mee geholpen is. Sterkte en succes!

4 jaar geleden

Weleens aan een mp3 knuffel gedacht? Hier kunnen papa en mama zelf verhaaltjes, liedjes en zinnetjes op inspreken. Zoals: als je mama/papa mist, knuffel dan heel hard met mij of zijn favoriete verhaaltje voor het slapen gaan. Is de kleine bij papa is door de knuffel mama ook bij hem (en andersom). Vroeger heette zón soort knuffel Snurkey.

4 jaar geleden

Ik ben bij mijn ex weggegaan toen mijn dochter vijf was zij is echt een mama's kindje heel vaak wou ze niet naar der vader om het weekend maar ik moest der verplichten en dat was ook moeilijk en nu is ze elf en gaat ze vanaf september bij der vader wonen en is ze elk weekend bij mij maar dit is alleen vanwege der nieuwe school waar ze heen gaat dat ze daar gaat wonen

4 jaar geleden

Valt idd niet mee. Wij deden daarom vroeger 2 weken achter elkaar toen ik als kind van gescheiden ouders heen en weer ging. 3 weken is ook heel lang. En juist een uitzondering werkt dan voor de kids juist averechts.