{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuterdiarree

En hoe gaat het nu?

Afbeelding blog 'Peuterdiarree ' Achtergrond blur afbeelding

Na 2 weken worden wij terug verwacht bij de kinderarts. Door middel van de bloedtest is een Glutenallergie uitgesloten. Gelukkig reageert Isa goed op haar nieuwe voedingspatroon, dus de 'diagnose' luidt dus: Peuterdiarree, zoals de arts al vermoedde.

Inmiddels houden wij ons al een paar maanden aan het voedingspatroon van de kinderarts. Alle slechte koolhydraten, toegevoegde suikers en zoetstoffen vermijden wij zoveel mogelijk.
Onze dochter krijgt alleen volkoren producten, zoals: pasta, brood, beschuit, crackers etc. Op brood/beschuit krijgt ze vrijwel altijd vleeswaren/kaas. Dus geen Jam of appelstroop etc.
Dingen zoals snoep/koek/taart/ijs, krijgt ze niet. Ze mag het af en toe doen met een volkorenbiscuitje en rozijnen, waar ze gelukkig dol op is.
Het is en blijft een kind, dus soms bieden wij een koekje/snoepje aan met geen toegevoegde suikers, ja daar zitten zoetstoffen in, maar zolang ze er goed op reageert, mag ze dat af en toe! Net zoals een waterijsje of dun aangemaakte limonade siroop.
Meestal krijgt ze water met fruit of groente erin voor de smaak en vaak groente als snack.

Het is natuurlijk hartstikke fijn dat ze goed op haar 'dieet' reageert, maar doordat ze zo slecht reageert op suiker is het 'spontane' er soms een beetje vanaf. Op een mooie zomerdag even een soft/schepijsje halen of tijdens het winkelen koffie met een gebakje, dat kan gewoon niet (meer). Dat is soms best jammer! Dat is verder een luxe probleem en hebben wij naast de peuterdiarree een gezonde dochter, dat is uiteindelijk wat telt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je