Snap
  • Mama

Petje af voor alleenstaande mama`s!

Tegenwoordig is er een steeds grotere groep. Dat kan een eigen keuze zijn of juist helemaal niet. Leuk is in ieder geval anders. Ik heb het hier over alleenstaande moeders. Ze hebben de ( gedeelde ) verantwoordelijkheid en zorg over hun kinderen, een huishouden en daarnaast moet er ook nog geld in het laatje komen om van te kunnen leven.

Van de week had vriendlief een etentje van zijn werk, waardoor hij pas laat thuis zou komen. Ik ben een uurtje eerder van mijn werk naar huis gegaan. Heb eten gekookt, kleren en broodtrommeltjes voor de volgende dag klaar gezet,de was gedaan, de kinderen aandacht gegeven, samen gegeten, opgeruimd en voor ik het wist was het kinderbedtijd. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik nog even ging douchen, maar dat kwam er pas van toen de kinderen allang in dromenland waren. Dit is maar één avondje alleen, maar dat hebben alleenstaande moeders natuurlijk heel vaak of misschien wel altijd. Zij hebben niemand naast zich slapen die ze af en toe een por kunnen gegeven als één van de kinderen weer eens wakker is in het holst van de nacht.

Respect, respect, respect. Bij deze dus een dikke duim en een luid applaus voor alle alleenstaande mama`s...petje af!

10 jaar geleden

Ja,erg,he, ik baal stiekem ook weleens dat mijn vriend meestal laat thuis is van zijn werk. Stiekem mogen we eigenlijk niet klagen...

10 jaar geleden

Ook helemaal mee eens. Ik "klaag" wel eens als manlief de hele week laat thuis is van zijn werk, waardoor ik na een toch al lange dag het hele avondritueel inclusief puinruimen in mijn eentje moet doen. Maar bedenk me dan ook meteen dat alleenstaande moeders ( of vaders) dit 52 weken per jaar alleen moeten doen. Je zal er inderdaad wel ingroeien, maar een avondje voor jezelf is er dan echt niet meer bij. Idd Petje af!

10 jaar geleden

Ik denk wel dat je er op een gegeven moment aan went en er in groeit, maar knap is het zeker!

10 jaar geleden

Helemaal mee eens! Mijn vriend is wel eens een paar dagen in het buitenland voor zijn werk, en dan neem ik inderdaad ook wat uurtjes vrij van mijn werk en ik zorg dat ik makkelijk eten in huis heb e.d., maar het blijft een klus hoor, in je eentje met twee kids. Ben altijd erg blij als hij weer thuis is en we de zorg kunnen delen. Ik vind het knap als je dat in je eentje volhoudt voor langere tijd!