{{ message.message }}
{{ button.text }}

Perfectie bestaat in mijn ogen wel

Ik ben jaloers op andere moeders

Afbeelding blog 'Perfectie bestaat in mijn ogen wel'

Om maar met de deur in huis te vallen... Het leven als moeder vind ik eigenlijk wel zwaar...

Ik heb het gevoel alsof ik het moederschap niet aan kan.

Op het schoolplein zie ik moeders op een manier met hun kids om gaan waar ik jaloers op ben. Wat dat dan precies is, valt haast niet uit te leggen. De sprankeling in hun ogen, jaloersmakend. Alsof zij, de mama en haar kindje, een band hebben die ik mis in mijn leven.

Ik wilde mijn hele leven moeder worden en toen ik eindelijk zwanger bleek te zijn, kon het geluk van mijn vriend en mij niet op. Wat waren wij blij! De zwangerschap ging niet over rozen maar ik heb een prachtig meisje op de wereld gezet. Maar na een paar weken begonnen de vragen: kan ik wel genoeg van mijn kindje houden? Kan ik aan mijn eigen verwachtingen voldoen? Wat vinden anderen van mij als mama?

Ook al weet ik diep van binnen dan perfectie niet bestaat, ik streef er onbewust wel naar. Ik ben al blij dat ik mij dit realiseer door het op te schrijven. Ik ben nu de moed aan het verzamelen om aan mijn vriend te vertellen hoe ik mij voel, precies zoals ik het nu op schrijf. Want meer begrijp ik er zelf helaas ook niet van.

Ik snap werkelijk niet hoe andere mama's een goede balans in hun leven kunnen hebben. Wederom jaloersmakend.

Mijn kind gun ik ook een perfecte mama met een verantwoordelijkheidsgevoel, die zichzelf geen slechte moeder vindt.

Kortom, een hoop verwarring in mijn hoofd... Ik ben benieuwd of jullie je in mijn verhaal herkennen, tips hebben of hoe ik het gesprek met mijn vriend het beste aan kan gaan.

Note van de redactie: Je kunt op onze site gewoon anoniem je verhaal zelf posten. Maar wil je dat niet zelf doen maar wel je verhaal delen met andere moeders? Mail je verhaal dan naar info@mamaplaats.nl o.v.v. Anonieme Inzending

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je