Snap
  • Mama

Pedofiel? Ok, Pedosexueel? Nee!!

Pedofielen, onschuldige mensen of beruchte criminelen? Er is een belangrijk verschil tussen pedofielen en pedosexuelen.

Vanochtend tijdens het ochtendritueel met de kinderen, hoorde ik een zeer schokkend bericht. Een priester zei dat hij begrip heeft voor pedoseksualiteit. Sommige kinderen krijgen thuis niet genoeg genegenheid en gaan hier elders naar op zoek. Dan is het begrijpelijk dat mensen die genegenheid tonen. Maar homosexualiteit heeft ie totaal geen begrip voor. 

Met mijn opgevallen mond stond ik naar de tv te kijken. Hoor ik dit nu goed?! Zijn er echt mensen die goed praten, dat volwassenen misbruik maken van kinderen? Iemand die behoort een voorbeeldfunctie te hebben, die zulke uitspraken doet?  

De avond ervoor sprak Goedele Liekens in RTL Late Night ook over pedofilie en pedoseksualiteit. En dan vooral het verschil hiertussen (ja, daar zit blijkbaar verschil in). Een pedofiel is iemand die sexuele  gevoelens heeft voor kinderen en een pedoseksueel heeft deze gevoelens ook uitgeoefend.

Ik heb hier wel vaker bij stil gestaan. Ik ben ervan overtuigd, dat pedofilie vergelijkbaar is met hetero- of homofilie. Het is een aangeboren vorm van geaardheid. Pedofielen kunnen er dus niets aan doen, dat ze deze gevoelens hebben. Je kunt het zien als een soort foutje van de natuur.  Waar ze echter wél iets aan kunnen doen, is het gedrag wat uit deze gevoelens voortvloeit.

Gelukkig zijn er ook een hele hoop pedofielen die zich laten behandelen, van lichte behandelingen tot chemische castratie. Ze zijn dan zo bang dat hun gevoelens de overhand krijgen, en zij zich schuldig zullen maken aan kindermisbruik. Ik kan hier niets minder dan respect voor hebben. Je bent je bewust van verkeerde neigingen en doet hier iets aan, zodat je hier geen gehoor aan hoeft te geven. Dat zou toch altijd goed zijn om te doen? 

Een vreselijke gedachten dat er heel veel mensen rondlopen met verkeerde gevoelens en alleen zelf de controle hebben over hun gedrag. Maar misschien wel nog vreselijker voor de mensen die deze gevoelens hebben en zich oprecht niet schuldig willen maken aan dit gedrag. Dat is ook de reden dat ik het belangrijk vond om hierover te bloggen. Door pedofilie uit die verborgen wereld te halen, zullen deze mensen ook misschien eerder uit durven komen voor deze gevoelens en hulp durven zoeken. Uiteindelijk willen we allemaal dat pedofielen, geen pedoseksuelen worden toch? 

7 jaar geleden

Ik vind beide niet een probleem als de vrije wil er maar altijd blijft of haal ik nu iedereen op de hals ?

8 jaar geleden

Ja volgens mij is hij geschorst inderdaad. Of het al tot ontslag is gekomen, weet ik ook niet. Maar dat je in zo een rol, zulke uitspraken doet vind ik echt onvoorstelbaar. Ik zou het inderdaad ook prettig vinden om te weten. Altijd het zekere voor het onzekere als het gaat om de kinderen en dit soort zaken. Ik denk dat ik ook niet in zou staan vik mezelf als deze persoon over zou gaan tot actie. Kan alleen maar hopen dat ie behandeling zoekt.

8 jaar geleden

Er was ook iets met die priester, ik kan het niet zo snel terug vinden maar als ik me niet vergis is hij ontslagen door het vaticaan. Dat vond ik het verwonderijke van het bericht. Ik zou heel graag willen weten als er een pedofiel in onze buurt zou (komen te) wonen. Zo kan ik mijn zoontje leren dat hij niet met deze man (of vrouw) mag mee gaan. Waar dan ook naar toe. Dat hij hem of haar uit de weg moet gaan, zeker als wij niet in de buurt zijn. Hoe en wat ik verder zou doen ligt aan hoe deze persoon is.