{{ message.message }}
{{ button.text }}

Passend onderwijs 3

Tja en daar is hij dan de eerste schooldag na de vakantie. Helaas niet voor iedereen.

Afbeelding blog 'Passend onderwijs 3'

De gevreesde eerste schooldag na de vakantie. Als je mijn vorige verhalen hebt gelezen weet je dat mijn kind van 7 thuis zit. School weet niet wat ze met hem moeten en wat ze doen is duidelijk niet passend voor onze zoon. Kortom twee ontevreden partijen. Maar wat nu?

De laatste 3 weken voor de zomervakantie zat hij al thuis. Depressief, zeer ontvlambaar en dus diep diep ongelukkig. Een kind dat school haat maar een aantal kinderen en sociale contacten mist. 

Nooit geweten dat een kind zo jong al zo ongelukkig kan zijn. Mijn hart breekt. 

En dan zit je met een hoopje kind thuis maar moet zelf werken. Mijn man en ik hebben zich in allerlei bochten gewrongen om er voor ons kind te kunnen zijn.

Dan is het vakantie. Gelukkig zou je denken. Voor ons een periode van onderzoek en afwachten veel afwachten. Want ja .... straks is de eerste schooldag daar. Maar naar scholen kijken kunnen we niet want die zijn dicht. En eerlijk gezegd denken we ook dat ons kind momenteel helemaal niet in het onderwijs past.

Een kind dat geen vertrouwen heeft in school, volwassenen en dingen leren... niet echt een fijne en handige combinatie.

Gelukkig zijn we een plek tegen gekomen en konden we daar op gesprek komen en hij is welkom. Een plek waar de mensen er voor dit soort kinderen zijn en de tijd nemen. 

Gelukkig gaat het een klein beetje beter met onze zoon. Door de vakantie kon hij iets meer bijkomen. Maar hij is er nog lang niet. Hij zal professionele begeleiding nodig hebben om heel langzaam echt heel langzaam te kunnen wennen aan het idee school. Het geeft ons gelukkig tijd om samen met instanties een school te zoeken waar ze wel raad met hem weten.

Maar ja, morgen is de eerste schooldag. Alleen voor mijn jongste... mijn oudste weet dat alle kinderen in de buurt naar school gaan behalve hij dat is toch een heel vreemd idee?

Ik heb vrij gevraagd van mijn werk, want ja er is niemand die mijn kind op kan/wil vangen. Ik sta in een dikke vette spagaat om alles te kunnen regelen en ik hoop dat ik voor zo lang als het nodig is mijn slangendans kan doen. 

Op dit soort momenten zou ik het fijn vinden als ik ook zo’n moeder was die haar kind zorgeloos naar school kan brengen....


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je