Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Pasen wordt net als Kerst een vreetfeest

Hebben jullie je ook zo verbaasd dat ieder jaar voor Pasen de folders en magazines je postbus of deurmat vullen? De ene supermarktketen schreeuwt nog harder dan de ander om de consument te verleiden met al het lekkers. Ik krijg ook steeds meer de indruk dat Pasen net als Kerst een vreetfeest wordt en dat stuit me steeds meer tegen de borst.

 

Zeker in tijden van crisis lijkt het steeds gekker en uitbundiger te worden. Bij de één wordt Ramon Beuk en bij de ander wordt Jamie Oliver erbij gesleept om toch maar onze portemonnee leeggetrommeld te krijgen. En als je de folders bekijkt dan zijn er veel kant-en-klare maaltijden te koop, veel dikmakers en ongezonde snuisterijen. Wel heel lekker maar lekker wil niet altijd zeggen goed en gezond.

 

Ik heb het zeer eenvoudig gehouden. Omdat ik toch al op de kilootjes moet letten, hebben wij gewoon ‘Sonja Bakker’ aangehouden met als extraatje een zelfgebakken appeltaart en als toetje ijs. De kinderen waren er helemaal blij mee en dus ik ook. Want we hadden een paar feestelijkheden en m’n budget was  meer dan intact gebleven. Daardoor heb ik zelfs nog van m´n boodschappengeld kunnen sparen waar we komende zomer iets extra´s van kunnen doen als we op vakantie gaan. Zo leg ik dat ook uit aan de kinderen. En ze snappen het nog ook. Leuk is dat.

 

Hebben jullie je laten verleiden door alle reclames en lekkers? Of hebben jullie het, om welke reden dan ook, simpel gehouden. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

11 jaar geleden

Wat een leuke reacties allemaal. Gelukkig dat jullie ook zo nuchter zijn en dat ik me niet als enige verbaas over al die poeha. Gewoon er zelf een feestje van maken met je kinderen en eventueel andere familieleden is ook al heel leuk, inderdaad. Tja...Anouck...inderdaad, na de feestdagen dan de folders over afvallen:-)

11 jaar geleden

Gaat toch ook juist om de gezelligheid en het samen zijn. Vieren dat je samen bent, daar zijn die feestdagen voor bedoeld. En dat is echt niet afhankelijk van wat je op tafel zet of wat het gekost heeft.

11 jaar geleden

Ha,ha...inderdaad!

11 jaar geleden

Wij doen elk jaar met pasen met ons gezin een leuk paasontbijt. Maar dat doen we altijd. Eigenlijk doen we dat elke zondag, alleen nuhadden we de eieren geschilders en dat doen we anders niet. Verder was alles eigenlijk gewoon zoals elk weekend. Wij maken elk weekend een feest van t eten.