{{ message.message }}
{{ button.text }}

Pasen wordt net als Kerst een vreetfeest

Afbeelding blog 'Pasen wordt net als Kerst een vreetfeest'

Hebben jullie je ook zo verbaasd dat ieder jaar voor Pasen de folders en magazines je postbus of deurmat vullen? De ene supermarktketen schreeuwt nog harder dan de ander om de consument te verleiden met al het lekkers. Ik krijg ook steeds meer de indruk dat Pasen net als Kerst een vreetfeest wordt en dat stuit me steeds meer tegen de borst.

 

Zeker in tijden van crisis lijkt het steeds gekker en uitbundiger te worden. Bij de één wordt Ramon Beuk en bij de ander wordt Jamie Oliver erbij gesleept om toch maar onze portemonnee leeggetrommeld te krijgen. En als je de folders bekijkt dan zijn er veel kant-en-klare maaltijden te koop, veel dikmakers en ongezonde snuisterijen. Wel heel lekker maar lekker wil niet altijd zeggen goed en gezond.

 

Ik heb het zeer eenvoudig gehouden. Omdat ik toch al op de kilootjes moet letten, hebben wij gewoon ‘Sonja Bakker’ aangehouden met als extraatje een zelfgebakken appeltaart en als toetje ijs. De kinderen waren er helemaal blij mee en dus ik ook. Want we hadden een paar feestelijkheden en m’n budget was  meer dan intact gebleven. Daardoor heb ik zelfs nog van m´n boodschappengeld kunnen sparen waar we komende zomer iets extra´s van kunnen doen als we op vakantie gaan. Zo leg ik dat ook uit aan de kinderen. En ze snappen het nog ook. Leuk is dat.

 

Hebben jullie je laten verleiden door alle reclames en lekkers? Of hebben jullie het, om welke reden dan ook, simpel gehouden. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je