{{ message.message }}
{{ button.text }}

Pas afspraak voor nieuw vervoer..

Donderdag mocht ik komen passen.. Het heeft even geduurd, maar na wat flex- en laswerk kreeg ik mijn nieuwe vervoer mee!

Afbeelding blog 'Pas afspraak voor nieuw vervoer.. ' Achtergrond blur afbeelding

Donderdag mocht ik komen passen. Het duurde even, het één en ander geprobeerd maar ik was er voor mezelf al vrij snel uit, maar was de medewerker van het WMO dat ook?

Eerst met de bus naar het station, overstappen en daarna in de andere bus om bijna voor de deur uit te kunnen stappen. Dat scheelde een hoop werk. Om half 2 was ook de mevrouw van het WMO er. Ze vertelde me dat ik drie opties had.

1: Een sportmodel rolstoel

2: Rolstoel met handbike

3: Scootmobiel

Eerst het sportmodel: Rijdt en zit fijn maar echt lange afstanden? Dat zou toch nog een probleem worden. Dus op naar optie 2.

Er werd een andere rolstoel voor me neet gezet en werd gevraagd hier in te gaan zitten. Het eerste wat je opviel waren de heerlijke kussens in de rolstoel en de smalle banden. Daar kwam de man met de handbike aan. Hij geeft me een korte uitleg over het op- em afklikken van de handbike, besturing en versnellingen. Ik volgde netjes de instructies op en binnen een paar seconden was de handbike klaar voor gebruik. Even een rondje testen. Dit rijdt echt heerlijk! Het is wel even wennen door de andere manier van bewegen. Dat zal in het begin nog wel voor wat spierpijn gaan zorgen..

De medewerker ziet mijn reactie en zegt: "Volgens mij ben jij er al wel uit." Nou ja, als ik een keus had was ik er inderdaad wel uit. Maar hoeveel keus heb je eigenlijk? Ze maakte me al snel duidelijk als dit was wat ik het liefst wilde, dan zou dit het worden. Wauw, ik was zo blij! Ergens was ik een beetje bang dat ze aan zouden willen gaan sturen op de scootmobiel, maar het tegendeel zelfs, ze moedigde mijn keus om in beweging te willen blijven aan en stemde direct toe met de handbike.

Deze zou direct klaar gemaakt worden en dan mocht ik de handbike ook direct mee naar huis. Dat had ik niet verwacht. Er moest nog wel wat kleins aangepast worden. Het stuur stond iets te ver van me af dus die zou iets dichterbij gezet worden en het plateau voor m'n voeten omhoog en gekanteld. Na 2 uur wachten, wat flex- en laswerk, kreeg ik om half 5 een seintje dat de handbike nu goed moest zijn. Weer passen, perfect!

Mijn andere rolstoel mocht ik direct laten staan, die kwam tenslotte bij dezelfde leverancier vandaan. Eindelijk kon ik naar huis, mét mijn nieuwe vervoer! Sinds lange tijd kon ik mezelf weer vervoeren over langere afstand en was ik niet afhankelijk van de bus, wat een heerlijk gevoel is dat zeg!!

Het is nog wel even wennen, oefenen en extra spieren kweken maar dit was echt een top keus! Dit betekend dat wij de laatste 2,5 week van de vakantie nog lekker dingen kunnen ondernemen. We zijn al bezig met het maken van een lijstje wat de kinderen nog echt graag zouden willen doen in de vakantie . En dan vooral dingen die we eerder niet konden doen maar waarvoor we nu de oplossing hebben: De handbike!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je