{{ message.message }}
{{ button.text }}

Parijs, in wat voor een wereld werd ik wakker......

Na een nacht vol afschuwelijke terreur acties besef ik mij dat dit de wereld is waar ons kleine meisje straks opgroeit.

Afbeelding blog 'Parijs, in wat voor een wereld werd ik wakker......' Achtergrond blur afbeelding

Gister avond ben ik op tijd gaan slapen, 39 weken en 4 dagen zwanger. vol verwachting van ons eerste kindje. Vanaf 5 uur wordt ik wakker zoals wel vaker de laatste dagen. Ik pak mijn telefoon en open mijn app van het AD. Vol afschuw lees ik de berichten over wat zich die nacht in Parijs heeft afgespeeld. Waarom? waarom doet de wereld mekaar zoveel pijn? waarom moet de wereld kapot? En dan realiseer ik me dat dit kleine meisje in mij straks opgroeit in deze verrotte wereld. Een wereld met zoveel haat. Dit is al heel lang niet meer de wereld waarin ik ben opgegroeid. Sterker nog het lijkt er in de verste verte niet op. Het Sinterklaas feest waar ik als kind zo naar uit keek, waarvan ik me zo goed kon voorstellen dat ik hier later een feest van zou maken met mijn kinderen. Ik vraag me af hoe lang dit feest nog bestaat. In deze wereld met zoveel haat, waar iedereen zich gepasseerd voelt, gediscrimineerd, waarin alle mooie dingen kapot gemaakt worden. Het verspreiden van haat gaat als een lopend vuurtje maar waarom? waarom kiezen we er niet voor met z'n allen voor het verspreide van liefde? Het is toch veel mooier om met elkaar gelukkig te zijn? om dit te delen met anderen? Hoe zou het zijn als iedereen nou eens zijn best deed om de wereld om ons heen iets mooier te maken, elkaar te respecteren juist omdat we zo verschillend zijn. De wereld mooier maken voor de toekomst van onze kinderen... Zou liefde het kunnen winnen van haat?

De beelden van Parijs laten mij niet los vandaag, zoveel familie's en nabestaanden die nooit meer samen zullen zijn, geen kerst meer zullen vieren, wat er achter blijft is een groot gat. En ondertussen leeft de wereld gewoon door, dus wat heeft deze laffe daad nu werkelijk bereikt?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je