Snap
  • Mama

Parijs, in wat voor een wereld werd ik wakker......

Na een nacht vol afschuwelijke terreur acties besef ik mij dat dit de wereld is waar ons kleine meisje straks opgroeit.

Gister avond ben ik op tijd gaan slapen, 39 weken en 4 dagen zwanger. vol verwachting van ons eerste kindje. Vanaf 5 uur wordt ik wakker zoals wel vaker de laatste dagen. Ik pak mijn telefoon en open mijn app van het AD. Vol afschuw lees ik de berichten over wat zich die nacht in Parijs heeft afgespeeld. Waarom? waarom doet de wereld mekaar zoveel pijn? waarom moet de wereld kapot? En dan realiseer ik me dat dit kleine meisje in mij straks opgroeit in deze verrotte wereld. Een wereld met zoveel haat. Dit is al heel lang niet meer de wereld waarin ik ben opgegroeid. Sterker nog het lijkt er in de verste verte niet op. Het Sinterklaas feest waar ik als kind zo naar uit keek, waarvan ik me zo goed kon voorstellen dat ik hier later een feest van zou maken met mijn kinderen. Ik vraag me af hoe lang dit feest nog bestaat. In deze wereld met zoveel haat, waar iedereen zich gepasseerd voelt, gediscrimineerd, waarin alle mooie dingen kapot gemaakt worden. Het verspreiden van haat gaat als een lopend vuurtje maar waarom? waarom kiezen we er niet voor met z'n allen voor het verspreide van liefde? Het is toch veel mooier om met elkaar gelukkig te zijn? om dit te delen met anderen? Hoe zou het zijn als iedereen nou eens zijn best deed om de wereld om ons heen iets mooier te maken, elkaar te respecteren juist omdat we zo verschillend zijn. De wereld mooier maken voor de toekomst van onze kinderen... Zou liefde het kunnen winnen van haat?

De beelden van Parijs laten mij niet los vandaag, zoveel familie's en nabestaanden die nooit meer samen zullen zijn, geen kerst meer zullen vieren, wat er achter blijft is een groot gat. En ondertussen leeft de wereld gewoon door, dus wat heeft deze laffe daad nu werkelijk bereikt?

8 jaar geleden

Heel herkenbaar. Toen wij het over onze kinderwens hadden heb ik hier ook mee geworsteld en nu denk ik het ook wel eens. En toch... er is altijd iets wat de wereld weer in beroering brengt. Ik weet me nog levendig te herinneren dat er een vliegtuig neerstorte. In Amsterdam. Zo dicht bij huis... Sterkte met de laatste loodjes en alles wat het met zich meebrengt!

8 jaar geleden

Dat is precies wat ik denk, ben ik egoïstisch dat ik ons meisje in deze boze wereld groot wil brengen....

8 jaar geleden

Ik dacht vanmorgen precies hetzelfde!! Waar gaat dit heen? De angst slaat mij om het hart als ik eraan denk dat mijn mooie meisje in deze wereld moet opgroeien. Door deze afschuwelijke gebeurtenissen voel ik mij egoïstisch dat ik graag een kind wilde krijgen. In wat voor een wereld heb ik haar gebracht? Het beangstigd mij steeds meer...

8 jaar geleden

Hoii.. Ik ben net mama.. en denk er net zo over! Hopelijk komt het goed.... **hopelijk** Nu eerst genieten van je laatste daagjes zwanger zijn!! ♡