{{ message.message }}
{{ button.text }}

Papa noemen als het je papa niet is

Het zoontje van een vriendin van mij noemt haar vriend "Papa" terwijl het helemaal niet zijn vader is. Ik vind dat raar.

Afbeelding blog 'Papa noemen als het je papa niet is'

Door al deze hectiek rondom Mattie en zijn vriendin, is er bij mij ook iets opgevallen. Mijn vriendin heeft een zoontje van 6. Ze heeft nu een jaar met een nieuwe vriend en de biologische vader is nog veel in beeld en heeft het zoontje bijna elk weekend. 

De nieuwe vriend is erg druk met aardig gevonden te willen worden, wat ik kan begrijpen als je nieuw in iemands leven komt. Maar hij doet het ook heel erg bij het zoontje van haar. 

Gisteren waren wij met hun naar het bevrijdingsfestival bij ons in de stad. Ineens zegt haar zoontje: "Papa, kijk daar!" Ik 'schrok' gewoon een beetje. Ik zag dat zijn moeder het ook niet zo fijn vond. Die vriend daarentegen, stond te glunderen. Zo raar vond ik het! 

Ik weet zelf ook niet waarom, maar ik vind het gewoon raar als een kind iemand anders Papa noemt, terwijl het zijn/haar vader niet is. Tenzij iemand al vanaf het begin de vaderrol op zich heeft genomen, maar ze zijn pas een jaar samen... en zijn echte papa is er nog gewoon!!

Wat vinden jullie? Raar? of kan het volgens jullie wel?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je