{{ message.message }}
{{ button.text }}

Pannenkoekjes aan satéstokjes

Afbeelding blog 'Pannenkoekjes aan satéstokjes' Achtergrond blur afbeelding

“Pas jij goed op mijn pannenkoekplantjes, mam”? vroeg mijn dochter toen ze weer vertrok. Mijn oudste dochter woont voor de tweede keer een half jaar in New York. Ze was een week thuis voor haar diploma uitreiking. Plantjes stekken. Het is een ware hype. Kijk pinterest en intstagram er maar op na. Vroeg in de ochtend, de dag na haar aankomst (lang leve de jetlag), trof ik mijn dochter, in vel roze ochtendjas, in de tuin aan. De tafel was bezaaid met aarde, jampotjes, stekjes en satéstokjes. Een heerlijk tafereel voor mij als moeder. Het zijn de laatste momenten hier thuis. Als ze uit New York komt wil ze een eigen huisje bewonen met haar vriend. “Bedankt dat je mijn plant zo goed verzorgd hebt mam, er zitten heel veel kleintjes aan”. ‘De kleintjes’ haalt ze voorzichtig van de moeder plant. Ze breekt een satéstokje door de midden, legt de halve stokjes op een met water gevulde jampot en hangt de stekjes ertussen. Nu moeten er worteltjes gaan groeien. Ze neemt figuurlijk haar ruimte in in ons gezin door letterlijk de planten in onze vensterbank wat opzij te zetten en ze zet een rij jampotten met satéstokken, ernaast. De pannenkoekblaadjes hangen als aapjes aan de satéstokjes, hun onderlijfje onder water. Of ik ze weer in aarde wil zetten als er worteltjes aan zitten. Het werkt, ik zie dagelijks dat de worteltjes langer worden. Onder toeziend oog van moederplant, groeien de kleintjes als kool. En daar lijkt moeder ook weer van te groeien. Als ik op een dag in de wacht sta, vind ik dat een mooi moment om de kleintjes in de aarde te gaan stoppen. Waar er twee stekjes in een potje water zaten, moeten ze nu hun eigen huisje hebben. Ik denk aan mijn dochters die het zo ongelooflijk goed doen en een eigen plekje in deze wereld zoeken. En wat doe je als moeder? De oorspronkelijke planten in onze vensterbank, moeten ‘tijdelijk’ plaats maken voor de pannenkoekplantjes van dochterlief. Stiekem vind ik het heel erg leuk dat stekken. Niet alleen omdat ik dan elke dag even met mijn dochter bezig ben maar het verzorgen van dat jonge spul, ja dat ligt me wel op de een of andere manier.

* Sommige woorden kun je zo mooi dubbel interpreteren. Net als de titel; Pannenkoekjes aan satéstokjes, een heerlijke traktatie in een kraamgezin. Lekker met boter en dan roze of blauwe muisjes erop.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je