Snap
  • Mama
  • Voeding

Overheerlijke Asperge-Gruyere taart

ASPERGE-GRUEYE TAART

Eindelijk! Het aspergeseizoen is officieel begonnen, waardoor we onze groene en witte vrienden weer eindeloos kunnen koken, grillen, choppen, stomen en mixen met de lekkerste ingrediënten!

 En ondanks het feit we asperges ook prima buiten het seizoen om kunnen kopen, is dat toch echt minder leuk. Ze zijn dan een stuk duurder en over het algemeen niet van lokale telers. En dat proef je! Dus nu is het tijd om ze te kopen en te bereiden op heel veel verschillende manieren!

Ik vond dit eenvoudige maar heerlijke recept op Pinterest en het recept is officieel van Martha Stewart. Hoewel ik uiteindelijk een hoop varianten vond, die er overigens allemaal heerlijk uitzagen, koos ik toch voor deze, meest simpele versie met alleen maar een paar pure ingrediënten, een beetje olijfolie, zout en peper.

 

Dit recept is prima als hoofdgerecht, maar bijvoorbeeld koud in kleine stukjes gesneden bij een glas Chardonnay is het ook heerlijk. Mijn kinderen waren er in ieder geval dol op, en dat zegt wat!

Voor een uitgebreide versie van het recept kun je een kijkje op mijn 'Veggie Very Much!' blog nemen!

http://bit.ly/103PGmV

 Ingrediënten:

     1 vel diepvries bladerdeeg (30 x 20 cm )
     200 gr.  ​​Gruyère kaas, geraspt
     500 gr medium dikke asperges
     4 el olijfolie
     Zout en peper, versgemalen

Zo maak je het:

HET DEEG:

Verwarm de oven voor op  180C. graden.
Rol op een schone ondergrond het bladerdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit.
Snij met een scherp mes zachtjes zo'n 1,5 cm vanaf de kant een rechthoekige vorm in.
Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat er lucht doorheen kan. Met een ruimte van zo'n 2 cm ertussen.
Plaats de plaat in de oven en bak het ongeveer 10/12 minuten tot het deeg goudbruin is.

DE ASPERGES: 

Haal de plaat uit de oven en bestrooi met geraspte de geraspte gruyère.
Snijd de onderkant van de asperges eraf (2 cm) zodat ze in het rechthoek op je deeg passen. Leg ze om en om.
Bestrijk ze met olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Bak tot asperges zacht zijn, zo'n 20 tot 25 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 jaar geleden

Ziet er goed uit, ga ik zeker eens proberen.

10 jaar geleden

ziet er heerlijk uit ga ik ook is proberen

10 jaar geleden

Asperges hier in Limburg momenteel op elke straat hoek, dus ik zal het zeker eens proberen.

10 jaar geleden

Leuk om weer eens een recept voor bij te zien komen. Voor de aspergeliefhebbers ziet het er lekker uit (zelf geen liefhebber :) )