ASPERGE-GRUEYE TAART
Eindelijk! Het aspergeseizoen is officieel begonnen, waardoor we onze groene en witte vrienden weer eindeloos kunnen koken, grillen, choppen, stomen en mixen met de lekkerste ingrediënten!
En ondanks het feit we asperges ook prima buiten het seizoen om kunnen kopen, is dat toch echt minder leuk. Ze zijn dan een stuk duurder en over het algemeen niet van lokale telers. En dat proef je! Dus nu is het tijd om ze te kopen en te bereiden op heel veel verschillende manieren!
Dit recept is prima als hoofdgerecht, maar bijvoorbeeld koud in kleine stukjes gesneden bij een glas Chardonnay is het ook heerlijk. Mijn kinderen waren er in ieder geval dol op, en dat zegt wat!
Voor een uitgebreide versie van het recept kun je een kijkje op mijn 'Veggie Very Much!' blog nemen!
http://bit.ly/103PGmV
Ingrediënten:
1 vel diepvries bladerdeeg (30 x 20 cm )
200 gr. Gruyère kaas, geraspt
500 gr. medium dikke asperges
4 el olijfolie
Zout en peper, versgemalen
Zo maak je het:
HET DEEG:
Verwarm de oven voor op 180C. graden.
Rol op een schone ondergrond het bladerdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit.
Snij met een scherp mes zachtjes zo'n 1,5 cm vanaf de kant een rechthoekige vorm in.
Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat er lucht doorheen kan. Met een ruimte van zo'n 2 cm ertussen.
Plaats de plaat in de oven en bak het ongeveer 10/12 minuten tot het deeg goudbruin is.
DE ASPERGES:
Haal de plaat uit de oven en bestrooi met geraspte de geraspte gruyère.
Snijd de onderkant van de asperges eraf (2 cm) zodat ze in het rechthoek op je deeg passen. Leg ze om en om.
Bestrijk ze met olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Bak tot asperges zacht zijn, zo'n 20 tot 25 minuten.
Alle reacties (4)