{{ message.message }}
{{ button.text }}

over de streep

Afbeelding blog 'over de streep'

Net een indrukwekkend programma op de tv gekeken: 'over de streep'.

Het vindt plaats op een school met pubers en de bedoeling is dat iedereen meer respect voor elkaar krijgt. Dat er verder wordt gekeken dan de neus lang is. Dat er misschien meer achter het gedrag van een kind zit...

Door de onderwerpen en daarop volgende gesprekken leren de pubers elkaar echt kennen en worden er diepe geheimen gedeeld.

Wat het meeste indruk op mij maakte was het moment dat er vragen gesteld werden zoals: wie is er ooit weleens mishandeld? Wie heeft er ooit weleens aan zelfmoord gedacht? etc. etc. Diegene die de vraag konden beamen moesten over de streep lopen waar ze voor stonden en dan met hun gezicht naar de groep staan. De groep die het niet kon beamen moest hun respect met een handgebaar tonen aan diegene.

Wat maken sommige kinderen toch verschrikkelijke dingen... en dan al zo jong... Mijn hart brak om sommigen bij elke vraag de lijn over zien te steken. Wat moet er dan wel niet in dat koppie omgaan... hoe kunnen die ooit echt gelukkig worden?

Meer dan ooit van te voren erg vastberaden om mijn kleintjes goed in de gaten te houden. Nee heb niet de illusie dat ik alle slechte dingen uit de buurt van ze kan houden, maar wat wel ik kan doen is ze een warm thuis bieden. Waar ze altijd terecht kunnen als het niet goed met ze gaat. Want ook dat werd duidelijk in het programma dat genoeg kinderen dat helaas niet hebben...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je