{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oud en nieuw 2021

Afbeelding blog 'Oud en nieuw 2021'

Ik wou dat ik net als alle andere nieuwjaarsblog's kon zeggen, laten we 2020 snel vergeten en positief 2021 in gaan.

Maar hoe dan? 2020 was een beter jaar qua ziek zijn gezien dan 2019 alleen corona heeft veel roet in het eten gegooit. Ik had best veel energie en wou heel veel dingen doen maar dat kon daardoor niet.

Ik heb best een flut oud en nieuw gehad doordat mijn dochter ziek was en onze vrienden, waarmee we het zouden vieren en ook gelijk zouden blijven slapen zodat ze niet met de kinderen hoeften te slepen in contact waren gekomen met iemand met corona, niet kwamen. (Test was uiteindelijk negatief gelukkig!!)

Ik had er eerst niet zoveel moeite mee. Het is niet anders, we kunnen er niks aan veranderen en het eten wat ik besteld had kon de dag erna ook opgewarmd worden omdat dan mijn ouders zouden komen.

Oudejaarsavond was drama, onze dochter werd steeds zieker dus we zijn op bed gaan liggen met de meiden tussen ons in en zijn tv gaan kijken op het moment dat ze sliepen. Om 00:00 hebben we elkaar een gelukkig nieuwjaar gewenst, belde mijn zus en moeder stuurde we wat appjes rond en wachtte we tot het meeste vuurwerk voorbij was. Toen ik wou gaan slapen kreeg ik het een beetje moeilijk, Verdomme.. is het waarschijnlijk mijn laatste oud en nieuw en dat heb ik voor de 3de jaar op rij op bed doorgebracht en toen ik naar mijn dochters keek, die lekker lagen te slapen dacht ik er weer aan, wat doe ik ze aan? En wat moet ik veel van ze missen. Het is echt ondragelijk om hiermee te moeten leven, met deze wetenschap. Ik ga dood en eigenlijk zit ik te wachten wanneer dat gaat gebeuren. Waarom kon ik niet gewoon verongelukken.. maar goed daar zijn dan de meningen ook over verdeeld en ik wil geen discussies uitlokken met deze uitspraak.

Nieuwjaarsdag zouden mijn ouders komen helpen met al het eten op eten. Maar Liva was zo verschrikkelijk ziek, dat het beter was om het maar niet te doen.

Dus dat hele oud en nieuw?? Helemaal niks gedaan! Ik word daar wel verdrietig van. Waarom gebeurt dit dan niet bij een gezond mens die waarschijnlijk nog 60x oud en nieuw mag vieren. Nee het gebeurt bij mij!

Ik hoop dat ik nog kan gaan genieten in 2021. Dat is wel een goede voornemen van mij, iets minder medicatie slikken en iets meer uit bed zijn en dingetjes doen met mijn dochters, al is het maar een tekening maken.

30 december kwam stichting komma ook nog langs. Een stichting van de gebroeders de hond. Zij hebben mij geïnterviewd en gefilmd zodat mijn dochters later een goed beeld van mij krijgen. Het ging vooral over mijn jeugd, hoe ik mijn man heb ontmoet, zwangerschap, werk, school en hoe ik als persoon ben. Dat is wel iets heel tastbaars voor de meiden, bewegende beelde van mij en mijn stem kunnen ze dan horen. Mochten ze zich afvragen als ze zwanger mogen worden hoe mijn zwangerschap was dan horen ze het mij zelf vertellen.

Ze doen alles van donaties en ze willen alle mensen die zich opgeven ook echt helpen. Ze doen er al aantal weken 2 op een dag.

Als je wil doneren, dan kan dat via onderstaande link.

https://stichtingkomma.digicollect.nl/wij-steunen-marlot-werink

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je