Snap
  • Mama
  • post

Stormpje vs orkaan

Een enorm drama!

Jeemig wat ging het te keer in de Filipijnen. En dan wij maar klagen over een storm met windstoten van 150 km per uur. Daar werden windstoten behaald van 350 km per uur! Van 2 doden gingen men naar 1200 en van 1200 ging men naar 10.000. Hoeveel zullen er nog bij komen. Wanneer je de beekden ziet dan kan het haast niet anders dat dat bijna de hele bevolking dakloos is. Kinderen niet alleen dakloos maar gewoon zonder papa en mama. Ouders zoekend naar hun kinderen.....brrrrr.... Zo kan ik nog wel even door gaan. En toen vanmorgen de beelden van een vrouw welke in een vervallen kantoorpand in de puinhoop beviel van haar kindje. Wat voelt dat dubbel. Het is een drama maar tegelijk ook een teken van hoop, in de wanhoop. Ooo wat hoop ik dat er hulp op gang komt en een gezamenlijke hulp actie. Dan is het nog te hopen dat de mensen bereikbaar zijn. Infrastructuur, nuts voorzieningen allemaal verdwenen. Gewoon alles weg. Onvoorstelbaar! Kippevel denkend aan de moeder met het kindje! Giro 555 kom maar op! mijn steun krijgen jullie. De te kleine kleertje van onze uk mogen er heen. Ik vrees alleen dat het logistiek niet haalbaar is om ze daar te krijgen,. Wat heb ik het met deze mensen te doen. Kippevel, juist nu ik mama ben meer dan ooit!

10 jaar geleden

Ik blijf hier dubbel in zitten. De grote acties als giro 555 voor veel aandacht. Juist door de landelijke acties. Komt er meer aandacht voor de problemen. Dus meer geld. Helaas weet ook ik dat er veel te veel aan de strijkstok blijft hangen. Ik hoop dat dat met alle publiciteit wat minder gaat worden. Misschien naïef maar ik hoop het van wel. Overigens zijn grote delen van de gegevens wel oud. 2007 tot en met 2010. Ja het kwf speelde nog dit jaar. Maar toch hoop ik op meer transparantie. Overigens moeten we niet vergeten dat de publieke omroep gewoon haar inkomsten moet krijgen over de beschikbare zend tijd hiervoor. Om de simpele reden dat we anders echt geen publieke omroep meer kunnen behouden. Dus conclusie alle topsalarissen nee....en alle buitensporige declaraties. Maar de aandacht ja!

10 jaar geleden

Nee hoor. Ik kan je zorg wel voorstellen. Vroeger werkte ik voor de medische industrie en behandeled ik alle sponsor aanvragen voor dit soort acties. En ik koos dan ook altijd voor de kleine locale initiatieven. Ik ben blij met de aandacht welke giro 555 altijd oproept. meestal liften kleine inittiatieven van particulieren wel op mee. Wanneer er giro 555 aandacht is, zien we veel meer beelden op tv en is er dus aandacht. Maar ik kan je goed begrijpen.

10 jaar geleden

Mooi giro 555 is open, laat NL nu maar weer in actie komen. Alle flessen verzamelen!

10 jaar geleden

Heel erg!