Snap
  • Mama
  • #chaos
  • #mamablog
  • #momblog
  • dropbox
  • #denker
  • #nolabel

Orde in de chaos

Over mijn hersenspinsels en (nieuwe) dropbox(es)

Ik heb iets nieuws! Namelijk ruimte om m'n herspinsels kwijt te kunnen. Als je mij al wat langer volgt op Instagram, weet je inmiddels dat ik af en toe spui onder een foto. Lange verhalen die verdacht veel lijken op blogs. Het zijn mijn hersenspinsels die ik er graag uitgooi, maar wel wil blijven zien. Zoals in een dropbox. Die dropbox heet nu "mamaplaats".

Ik zeg altijd dat ik 5 lagen gedachten heb. Zo voelt het soms. Op momenten dat er in alle 5 lagen tegelijk gedacht wordt, ben ik te laat en ga ik ontploffen. Bijna letterlijk. Ik sta dan niet voor mezelf in. Gelukkig gebeurt het nog zelden, omdat ik alles beter overzie en kan reguleren. Dus moet ik dat zo zien te houden. Hoe ik dat doe? Ik heb o.a. papier, of mijn telefoon, nodig om structuur te kunnen blijven houden. Ik werk met lijstjes; kocht vorige week weer een nieuw notitieblok met verschillende tabbladen voor al die verschillende lagen. Als ik afwijk van de lijstjes, sluipt de stress er weer in. Dus schrijf ik mijn hersenspinsels, "things to-do", boodschappen en al het andere wat maar opborrelt meteen van me af, wel achter het juiste tabblad natuurlijk. Of gewoon, ongeordend in mijn telefoon, waardoor ik het in ieder geval in m'n hoofd kwijt ben. Vaak zijn het zulke futiliteiten dat ze weken in mijn notities kunnen staan zonder dat er ook maar iets mee gebeurt. 

Gelukkig heb ik afgelopen jaar, na een periode van overspannen zijn, geleerd hiermee om te gaan. Ik doe meer mindfullness/-ontspanningsoefeningen om de gedachten meer te overzien. Dit werkt goed, maar zonder de veelbesproken lijstjes kan ik niet. Maar ja, wie wel?

Goed. Een dropbox voor al die hersenspinsels die niet tot hun recht komen op een lijstje is wel heel fijn. Bij deze, mijn blogruimte op mamaplaats.

Mocht je het leuk vinden, ik ben hier ook te volgen. 

Snap
Snap

O dat ken ik niet!! Ik ga vriend Google even raadplegen. De zorg, knap hoor, ik 11 jaar met liefde gedaan, maar node beste keuze ooit was m'n baan opzeggen.

4 jaar geleden

Herkenbaar met kinderen, werk, hobbyen, huishouden etc! Ik werk in de zorg en werk veel met “geef me de vijf” methode. Ik pas het geregeld bij mezelf toe ?