{{ message.message }}
{{ button.text }}

Orchideeën in je huis.

Een huis zonder orchideeën is als een huis zonder dromen..............

Afbeelding blog 'Orchideeën in je huis.' Achtergrond blur afbeelding

Vroeger gaf ik niet zoveel om planten, vond ze vervelend en vond dat ze geen toevoeging gaven aan mijn huis. Misschien ook omdat ik niet zo onwijs vaak thuis was en ze constant dood gingen. Nu ik kinderen heb staat mijn huis vol met planten en bloemen. Ik vind het zoveel gezelliger en het maakt mijn huisje tot echt mijn huisje. Een huisje die warm is en vol met liefde zit. Waar ik in de avond als de kids op bed liggen heerlijk in kan genieten.

(heb je al eens in het hart van een orchideeën bloem gekeken? Ik zie een vliegende adelaar, jij ook?)

Voor mij is de mooiste plant een orchidee. Deze plant geeft mij zoveel moois en heeft een warme, liefdevolle uitstraling. Op dit moment telt mijn huisje 7 orchideeën. In alle kleuren en alle vormen.

Inderdaad je leest het goed, alle vormen! Geen standaard rechtop staande. Ik heb onwijs mooie gedraaide (de twister) orchideeën staan. Mooie arrangementen afgewerkt met een mooie orchidee. En ik heb een echt zelf gemaakt stuk. Gemaakt tijdens een gezellige leuke workshop.

Ik dacht vroeger dat deze plant moeilijk te onderhouden was omdat ze bij mij altijd zo weg waren. Ik haalde ze overal en nergens vandaan. Van bloemenwinkels tot supermarkten en alles wat er tussen in zit en bloemen/planten verkoopt. En natuurlijk hoe goedkoper hoe beter. De kwaliteit was daarom vaak onder de maat en voor ik het wist gooide ik ze alweer weg.

Een jaar of 2 geleden kreeg ik tijdens een girls night out een klein lief, onwijs mooi donker paarse orchidee. Op het kaartje stond So Natural, Orchids & So. De kleur had ik nog nooit in de bloemenwinkels gezien. Even het internet op en ik wilde nooit meer ergens anders mijn orchideeën vandaan halen. Deze kleine orchidee staat nog steeds!

Ik vond het bedrijf Orchids & So en merkte (tot mijn geluk) dat ze in de buurt zaten. En in de buurt bedoel ik ongeveer 30 minuten rijden met de auto, maar het is het meer dan waard.

In het centrum/bedrijf waar alle orchideeën zelf gekweekt worden zit een lief klein winkeltje met een grote keuze aan orchideeën. Je kunt kiezen uit vele verschillende kleuren, groottes en vormen. In elke prijsklasse vind je de mooiste arrangementen. En je kunt er door het jaar heen verschillende workshops volgen.

Dat laatste moest ik uitproberen. Voor ik bij de politie terecht kwam heb ik 5 jaar lang op een bloemisten opleiding gezeten en heb ik vanaf mijn 14e tot 18e in een bloemenwinkel gewerkt.

Voor de kerst ben ik naar een workshop gegaan. Het was er gezellig, een rondleiding door het bedrijf en daarna een leuke uitleg, wat lekkers te eten en drinken en keuze genoeg om jouw stuk te maken zoals jij hem wilt hebben. Een groot succes!

Ik wilde graag meer weten van dit bedrijf, en dit delen met jullie. We willen allemaal goede planten in huis en dan niet de planten die je na 2 weken alweer weg kunt gooien.

Ik kreeg de eer om Annemarije Hendriks, Hoofdarrangeur en Designer van Orchids en So te interviewen.

1 Wat is een orchidee voor plant? Hoeveel soorten bestaan er?

De orchidee is een bloeiende plant uit de orchideeënfamilie (Orchidaceae) is een van de grootste plantenfamilies op aarde. Het aantal soorten wordt op zo rond de 20.000 geschat, maar er komen nog altijd nieuwe soorten bij.

2 Hoe kun je, je orchidee het beste water geven, en hoeveel/hoevaak?

Voeg deze vuistregel toe: ‘Drie ijsklontjes per plant, per week’. De ijsklontjes smelten langzaam. Het water sijpelt langzaam langs de wortels van de orchidee, waardoor de wortels in alle rust het water opzich kunnen nemen.

3 Hoe lang bestaat jullie bedrijf al?

Sinds 1959; afgelopen november vierden wij ons 55-jarig jubileum als familiebedrijf. De huidige aandeelhouders zijn van de tweede generatie Smaal. De volgende generatie bereidt zich langzaam aan voor op hun carrière bij SO natural.

4 Wat wordt de trend voor 2015?

In het voorjaar zien we vooral frisse tinten. De witte orchidee met een gele lip blijft altijd goed. In het najaar hebben wij hele speciale warme tinten, dit zijn bijzondere soorten die je niet vaak tegenkomt.

5 Hoe lang duurt het voordat de orchidee in de winkel komt?

Van stekkie tot winkel duurt ongeveer 2 jaar.

6 Jullie geven ook vaak workshops, hoe ontstaat een idee van het arrangement wat je op dat moment kunt maken?

Dat is lastig uit te leggen, veelal doen wij op gevoel. Wij halen onze creativiteit uit dingen die om ons heen gebeuren, maar houden ook goed nieuwe trends in de gaten. Het is een uitdaging om steeds weer vernieuwend te zijn en de consument te blijven verrassen!

7 Hebben jullie zelf een favoriete soort orchidee?

In onze kwekerij verkopen wij alleen de vlinderorchidee, deze is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo kweken en verkopen wij ook de Twist® orchidee. Dit is zeker één van onze favorieten. Het is een lage, natuurlijk gedraaide orchidee. Perfect om op de salon- of eettafel te zetten. de Twist orchidee komt dan namelijk niet in het gezichtsveld.

Ik wil Annemarije heel erg bedanken voor dit leuke interview.

Wil je meer informatie over Orchids & So, neem dan een kijkje op deze site: www.orchids-and-so.com

Orchids & So is te vinden op de Bredeweg 62 in Moerkapelle.

Niet alleen is Orchids & So gespecialiseerd in het kweken van de orchideeën en er voor zorgen dat er bij jou in huis een mooie orchidee staat, ook zijn ze meester in het bruidswerk op maat, en zorgen ze voor de styling op de zakelijke markt. Denk aan de styling van recepties, ontvangstruimte, vergaderzaal enzovoort. Ook zijn ze te volgen op facebook waar ze zo eens in de tijd een leuke actie hebben.

Dus ben jij op zoek naar een mooie plant welke alle liefde vooraf heeft gekregen zodat hij mooi en lang in jou huis staat? Dan is dit echt 1 van mijn beste tips!

En leuk feitje: SO Natural is de winnaar van de ondernemersprijs Midden Holland in de categorie Grootzakelijk.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je