{{ message.message }}
{{ button.text }}

Opvoeden valt niet mee!

We mogen soms best zeggen dat opvoeden moeilijk en zwaar is. Het is voor iedereen een leerproces! Respecteer elkaars keuzes!

Afbeelding blog 'Opvoeden valt niet mee! '

Opvoeden…tja hoe doe je dat eigenlijk? Dat vraag ik me steeds vaker af. Jaren geleden had ik allemaal ideeën in mijn hoofd en dan vooral hoe ik het in ieder geval niet wilde gaan doen als ik zelf ooit moeder zou mogen worden.

Ik had toen al snel vooroordelen over de opvoeding van anderen, ongeduldige moeders en lastpakken van kinderen. “Poehh wat een frustrerende moeder!”, “Bah veeg die snottebel bij dat kind eens af!”, “Kijk die dan, met die afgetrapte goedkope gympen!”, “Nou die mag ook wel een keer verschoond worden!”, Jeetje kijk dat los hangende haar van dat meisje, lijkt wel een suikerspin!” en “Jeeehhhh wat een grote mond heeft dat kind!”. Nu jaren later, gaan onze meiden met grote monden regelmatig met suikerspinnen, snottebellen, afgetrapte goedkope gympies en met luiers vol plas (die al doorgelekt zijn) met een soort van frustrerende Cruella moeder de straat op. Het valt soms ook niet mee, het lijkt als “jongleren met olifanten maar dan anders!”.

Enfin, opvoeden betekent, als ik de encyclopedie moet geloven, niks anders dan opkweken, opbrengen, verzorgen, beschaven en onderwijzen! Nou met dat “opkweken” bedoelen ze denk ik dat de kinderen de moeders “opkweken” tot Cruella, “opbrengen”…dat woord kan ik al bijna niet meer uitspreken, “verzorgen” tja…dat doen we Twentyfour Seven, “beschaven” moet worden “bijschaven” en “onderwijzen” doen ze op school! Moet lukken dus! Toch?

In mijn optiek zou de encyclopedie minstens de termen; “vermoeiend”, “balans blijven zoeken”, “soms/heel vaak niet op te brengen” en “leerproces” moeten bevatten. De laatste term is het meest positief en mag van mij bovenaan in de encyclopedie vermeld worden! Het is en blijft een leerproces, voor iedereen! Follow Your Heart! Dan gaat het zeker lukken en genieten we des te meer van onze altijd-blijvende-grens-opzoekertjes!

Je snapt wel dat ik die vooroordelen tegenwoordig achterwege laat en me juist laat inspireren door andere mede Cruella-mama’s!

Liefs een mama die ook maar wat doet, net zoals alle andere mama's!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je