Snap
  • Mama
  • Momlife
  • Ideaalbeeld
  • Goedzoalsjebent
  • Blijfjezelf

Opvoeden tegen het ‘ideaalbeeld’

Je bent het allermooist precies zoals je bent

Het ideaalbeeld is tegenwoordig niet meer haalbaar. Alles moet kloppen en je wordt beïnvloed door elk beeld dat wordt geplaatst. Door al die bewerkte foto’s en filters word je soms niet eens meer herkend. Naar mijn idee doet iedereen hieraan mee, dus ja, ook ik ben hier schuldig aan. Het is gewoon een leuke hobby voor erbij, maar ondertussen besef ik me maar al te goed waar het wel echt om draait in het leven.

Want tegenwoordig wordt iedereen maar in een hokje geplaatst. En waarom eigenlijk? Waarom mag je niet gewoon zijn zoals je wil zijn zonder dat er een label aan geplakt wordt? Waarom zou je niet gewoon goed zijn zoals je bent? Ik wil Mees later echt meegeven dat hij iedereen in zijn waarde moet laten. En vooral; leven en laten leven. Dat je niet overal je mening hoeft te geven als het toch geen meerwaarde heeft om het te zeggen.

Ik hoop Mees zo op te voeden dat hij voelt dat hij altijd goed genoeg is. Wat hij ook gaat worden of wie hij ook wil zijn. Dat het niet altijd uitmaakt wat anderen van hem denken of vinden. Dat hij mooi is zoals hij is. Dat hij probeert anderen te begrijpen en zich kan verplaatsen in mensen. Dat hij lief is voor anderen en dat hij het dan ook terug zal krijgen. En dat hij zeker niet hoeft te veranderen voor mensen maar zich soms wel mag aanpassen.

Misschien wil hij later op hockey, of trampoline springen of ballet. Het maakt me niet uit. Ik zal bij iedere wedstrijd of optreden staan, helemaal vooraan. En al wil hij later paars, blauw of zwart haar. Dat mag. Als hij maar gelukkig is, op welke manier dan ook. Zolang hij maar zichzelf is, want hij is het allermooist precies zoals hij is. 

4 jaar geleden

Ja inderdaad hihi❤️

4 jaar geleden

❤️

4 jaar geleden

Amen! Dat wil ik mijn kinderen ook meegeven. Zo ben ik ook opgevoed. Leven en laten leven. En vooral plezier hebben

4 jaar geleden

En zo is het!